Bram van Egmond

Henk Postma fietst de Alpe d’Huzes!

Aankomende zaterdag collecteert Henk bij Rijnsburgse Boys

Henk Postma, clubman in hart en nieren, oud-doelman van ons eerste elftal en al jarenlang keeperstrainer, gaat een nieuwe uitdaging aan. Op donderdag 5 juni fietst hij met een team van NH Hoteles de Aple d’Huzes. Tijdens dit evenement, waarvan de opbrengst bestemd is voor de bestrijding van kanker, gaat hij de berg viermaal beklimmen. Ook al was de Alpe d’Huzes afgelopen periode niet altijd positief in het nieuws, wordt er veel goed besteed geld opgehaald en blijft de doelstelling van dit evenement fier overeind: Zoveel mogelijk geld ophalen voor de bestrijding van deze verschrikkelijke ziekte.

henkpostma

Voor Henk is er een duidelijk aanleiding, hij verloor zowel zijn vader als schoonvader aan kanker. Henk’s motto is: “Elk kind heeft recht op zijn opa’s en oma’s en daarom ga ik drie keer de Alpe d’Huez oprijden”. Onlangs heeft Henk zijn doelstelling bijgesteld van drie naar vier keer. Eén van zijn collega’s, een nog jonge vrouw, kreeg te horen dat ook zij terminaal is. Aan haar heeft Henk beloofd speciaal nog een vierde keer omhoog te rijden.
Het beklimmen van de Alpe d’Huez is geen eenvoudige opgave. Met 21 bochten, stijgingspercentages van boven de 10% en een ruim 17 kilometer lange klim is één keer op een dag al een forse prestatie, maar vier keer is een huzarenstukje. Ook al zijn er zelfs rijders die het zes keer gaan doen, zoals Henk’s zoon Dennis die ook meerijdt. Hiervoor is Henk al maanden in training, vooral ook in de winter door weer en wind.
Om de opbrengst van zijn Topklasse-inspanning zo groot mogelijk te maken, doet Henk een beroep op al zijn sportvrienden bij Rijnsburgse Boys. Na afloop van de wedstrijd zal Henk persoonlijk collecteren in het sponsorhome en in de kantine. Hij heeft al € 2.500 sponsorgeld bij elkaar verzamelen, dat hoopt hij aankomende zaterdag minstens te verdubbelen. Ziet u Henk zaterdag voorbijkomen, geef dan wat u kan. Henk doet dit voor iedereen die met kanker wordt geconfronteerd en wil hiermee bijdragen om kanker de wereld uit te helpen!
Mocht u Henk hebben gemist of er zaterdag niet zijn en hem toch willen steunen, bel Henk dan op 06-46280183.