Henk Hogewoning

Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen volgend seizoen assistent-trainer

Rijnsburgse Boys heeft voor volgend seizoen Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen vastgelegd als assistent-trainers, naast de nieuwe hoofdtrainer Martijn Lagendijk. Hein Leliveld is tot juni nog hoofdtrainer van tweedeklasser Kagia, Rijnsburg-speler Jeffrey Jongeneelen sluit eind mei zijn voetballoopbaan af en stapt dan over naar de technische staf van de geel-zwarten.

HEIN LELIVELD: ‘EEN WENS WORDT VERVULD’

“Ik vind het een eer om bij Rijnsburgse Boys te gaan werken”, zegt Hein Leliveld over zijn nieuwe functie als assistent. “Ik woon in Lisse en volg het voetbal in de Bollenstreek al jaren. Ik kijk alle samenvattingen van wedstrijden in de tweede divisie en geregeld bezoek ik een wedstrijd in de streek. Zodoende zat ik de afgelopen jaren ook regelmatig in Rijnsburg op de tribune. Mijn wens om bij een grote Bollenstreekclub te kunnen werken, wordt nu vervuld.” 

Verjonging staf
Met het vastleggen van Lagendijk (42), Leliveld (37) en Jongeneelen (33) heeft Rijnsburgse Boys de staf voor volgend seizoen behoorlijk verjongd, ter vervanging van Henk Wisman en zijn assistenten Jan Blankespoor en Piet van Duijn. Zowel Hein Leliveld als Jeffrey Jongeneelen tekenden een contract voor één seizoen met een optie voor nog een jaar.

Leliveld: “We willen met behulp van de nieuwste technieken en volgens de nieuwste inzichten gaan trainen. Alle faciliteiten hiervoor zijn aanwezig op het sportpark, heb ik inmiddels met eigen ogen gezien. Ik denk dat de technische staf volgend seizoen een mooie mix van kwaliteiten is, met als tweede assistent Jeffrey Jongeneelen. Hij weet als geen ander wat er van spelers op tweededivisieniveau wordt gevraagd. Bovendien staat hij als oud-speler dicht bij de groep.”

Loopbaan Hein Leliveld
Hein Leliveld, die in het dagelijks leven controller is bij een vastgoedbedrijf in Aalsmeer, was de afgelopen jaren afwisselend hoofdtrainer en assistent-trainer. Momenteel is hij voor het tweede seizoen trainer van Kagia. Daarvoor was hij een jaar assistent en stagiair in het kader van zijn opleiding voor UEFA-A-trainer onder Gertjan Tamerus bij Koninklijke HFC. Eerder was hij vier seizoenen trainer bij eersteklasser ROAC en assistent bij VVSB onder trainer Wilfred van Leeuwen, waar hij het succesvolle bekerseizoen van nabij meemaakte.

Aan de spelerscarrière van Hein Leliveld kwam een vroegtijdig einde als gevolg van een scooterongeluk. Tot zijn zestiende speelde hij bij Nicolaas Boys in zijn geboorteplaats Nieuwveen, waar zijn trainersloopbaan ook begon.

JEFFREY JONGENEELEN: ‘DIT IS EEN MOOIE NIEUWE KANS’

“Voor mij is dit een mooie volgende stap in mijn carrière”, zegt Jeffrey Jongeneelen over zijn nieuwe functie volgend seizoen. “Ik kan zo ervaring opdoen als trainer en van de andere trainers leren hoe alles werkt. En het is een mooie kans om te zien of het trainersvak iets voor me is. Ik ken de spelers en de cultuur van de club. Op die manier kan ik een mooie bijdrage leveren. Ik sta als oud-speler dicht bij de groep en zie dus snel wanneer er iets speelt.”

Einde spelersloopbaan
Half november maakte Jeffrey Jongeneelen bekend dat hij aan het eind van dit seizoen een punt zet achter zijn spelersloopbaan. Hij heeft er dan zeven jaar opzitten op Middelmors. Daarvoor voetbalde Jeffrey bij VV Katwijk. Hij begon zijn voetbalcarrière op 6-jarige leeftijd bij DHC in Delft. Ook speelde hij in de jeugd van ADO Den Haag en in het tweede team van de Hagenaars.

Jeffrey: “Ik sluit deze zomer iets moois af, maar er gaat meteen weer een nieuw boek open. Ik ben heel blij dat dit op mijn pad is gekomen.”