Maryléne Hogewoning

Hein Leliveld en Jeffrey Jongeneelen ook volgend jaar in technische staf

Hoofdtrainer Hein Leliveld en assistent-trainer Jeffrey Jongeneelen maken ook volgend seizoen deel uit van de technische staf van Rijnsburgse Boys. Met de komst van de nieuwe hoofdtrainer René van der Kooij gaat Hein Leliveld de rol van assistent-trainer weer invullen. Van Jeffrey Jongeneelen is de optie in zijn contract gelicht. Hij gaat aan zijn tweede jaar als assistent-trainer beginnen.

Hein Leliveld: “Ik ga weer vol voor het assistent-trainerschap”
“Ik ben blij dat ik langer bij Rijnsburgse Boys mag blijven”, reageert Hein op zijn verlenging. “Toen René van der Kooij werd aangesteld als hoofdtrainer vertelde Peter Cadel dat de club mij graag wilde behouden als assistent-trainer voor het komende seizoen. Ik ben toen eerst het gesprek met René aangegaan om te kijken of het klikte tussen ons. Al vrij snel werd mij duidelijk dat ik een samenwerking met René volgend seizoen wel zag zitten.”

Er waren ook twijfels bij de beslissing van Hein: “Ik heb dit seizoen natuurlijk mogen proeven van het hoofdtrainerschap en dat kan natuurlijk naar meer smaken. Als assistent-trainer kun je natuurlijk niet 100 procent je visie doordrukken en als hoofdtrainer kan dat wel. Om die reden zou ik misschien ooit nog wel willen streven naar een baan als hoofdtrainer bij een divisieclub, maar voor nu ga ik weer vol voor het assistent-trainerschap bij Rijnsburgse Boys. Ik vertrouw op een goede en leuke samenwerking met René en Jeffrey volgend seizoen en hopelijk kunnen we samen weer stappen gaan maken met de club.” 

Jeffrey Jongeneelen: “Ik wil mezelf verder ontwikkelen als trainer”
“Over de beslissing over of ik nog een jaar bij Rijnsburgse Boys wilde blijven, hoefde ik niet lang te twijfelen”, reageert Jeffrey op zijn gelichte optie. “De club wilde me graag houden en na goede gesprekken met Hein en de nieuwe trainer René van der Kooij werd mijn beslissing definitief: ik blijf bij Rijnsburgse Boys als assistent-trainer.”

Jeffrey begon dit seizoen aan zijn carrière als (assistent-) trainer na zeven seizoenen onderdeel te zijn geweest van de A-selectie als speler. “In het begin was het lastig om in de trainersrol te komen, omdat ik natuurlijk zoveel jaren bij Rijnsburg actief was als speler. Nu heb ik mijn plek veel meer gevonden. De moeite die ik had met het dicht bij de spelersgroep staan, heb ik om kunnen zetten in een goede rol als assistent-trainer. Ik heb enorm veel zin om mezelf verder te ontwikkelen als trainer, samen met Hein en René volgend seizoen. We vormen met z’n drieën een samenwerking die klopt, ook al zijn onze karakters juist verschillend.”