outhands

Heerlijke pot voetbal op heerlijke zaterdagmiddag onbeslist


Het beloofd weer een prachtige voetbalmiddag te worden (foto Gerard van der Meij) 

De openingsfase was absoluut voor FC Lisse dat Rijnsburgse Boys volledig onder druk zette en de kans greep om de mindere seizoensstart van zich af te spelen. In de eerste tien minuten kregen de Lissenaren vier kansen op de openingsgoal. Allereerst moest een schot van Elroy Lammers tot corner verwerkt worden. Vervolgens kon Iwan Awwijk, na een knappe solo van Rik Vermeulen door de Rijnsburgse defensie, uithalen maar moest ook genoegen nemen met een corner. Tenslotte wist de veel vrijstaande Rik Vermeulen uiteindelijk Marvin Nieuwlaat te bereiken maar de laatste schoot veel te zwak in en even later miste hij de juiste richting toen hij de bal bijna in het doel gleed. Rijnsburgse Boys kwam niet in de gelegenheid om het doel van Lisse te bereiken; diverse keren werd de Rijnsburgse aanval afgefloten wegens buitenspel. In de 20ste minuut kwam FC Lisse verdiend op voorsprong. Elroy Lammers kon vanaf de eigen speelhelft oprukken richting het doel. Omdat hij de bal niet kwijt kon bij zijn medespelers besloot hij om dan maar zelf te schieten. Het schot van ruim 20 meter afstand was echter zo perfect gericht dat Tim Orlowski het nakijken had: 0-1.


Het schot van Elroy Lammers verdwijnt in de netten bij Tim Orlowski (foto Gerard van der Meij)

Rijnsburgse Boys gooide direct alle schroom van het zwakke begin van zich af en startte een waar offensief. Rodney Cairo wist zich te ontdoen van Edgar van Schie en bracht Joost Kuhlmann in een 100%-scoringspositie. Echter, de scherpte ontbrak bij de boomlange spits en zo miste hij van dichtbij. Vervolgens werden een gekruld schot en een vrije trap van Djuric Ascencion door Kenny Heemskerk gestopt. Een bekeken lobbal van Rodney Cairo werd door Jelle Korbee van de lijn gehaald net als een schitterende omhaal van Joost Kuhlmann en de inzet van Danny van der Vijver in de rebound. Joost Kuhlmann zag vervolgens hoe de Lisser goalie zijn schot tot corner moest verwerken waaruit uiteindelijk ook Bennie van Noord zijn schot gepareerd zag worden. FC Lisse snakte naar adem en kreeg bijna meer lucht na twee goede uitvallen. Allereerst leverde Dilshan Fong Tin Joen een prachtig afstandsschot af en vlak voor de rust bracht dezelfde speler Marvin Nieuwlaat in stelling maar zijn schot ging voorlangs. Aan de ander kant van het veld zag de sterk spelende Jelle Bouma zijn voorzet langs diverse Rijnsburgse benen gaan die verzuimden uit te halen…


De omhaal van Kuhlmann werd nog net van de lijn gehaald (foto Gerard van der Meij)

In de tweede helft ging Rijnsburgse Boys verder in de jacht op de gelijkmaker. Na een rush van Joost Kuhlmann schoot Bart Freke naast en niet veel later haalde zijn oudere broer Peter snoeihard uit maar hij schoot te hoog. Toen Rodney Cairo op de rand van de zestien in een duel met Jelle Korbee naar de grond ging leek het fluitsignaal van de jeugdige en goed leidende scheidsrechter Van Wijk een strafschop te gaan opleveren. De actie van de Rijnsburgse spits werd echter beboet met een gele kaart… Na een uur spelen ontsnapte Rijnsburgse aan een grotere achterstand. Dilshan Fong Tin Joen en Elroy Lammers kregen in één actie de kans op de 0-2 maar met veel kunst en vliegwerk wist Tim Orlowski de treffer te voorkomen. Het veldspel golfde over en weer en zo wist aan de andere kant Rodney Cairo zich in een druk strafschopgebied knap vrij te spelen maar schoot over. Uit de aansluitende corner plaatste Djuric Ascencion de bal op Jelle Bouma. Zijn schot werd geblokt maar de terugkerende bal kwam voor de voeten van de, altijd in zulke situaties, mee naar voren gekomen Bennie van Noord die kon uithalen voor de meer dan verdiende gelijkmaker: 1-1.

Rijnsburgse Boys probeerde direct door te drukken. Na eerst een mogelijkheid voor Peter Freke kreeg even later broer Bart de handen van de toeschouwers op elkaar voor een magistraal schot dat een corner op zou leveren. Vrije trappen voor beide ploegen leverden ook gevaar op maar door correct keeperswerk van Tim Orlowski en gebrek aan net dat beetje mazzel bij doelpogingen van Bennie van Noord en Rodney Cairo bleef de stand ongewijzigd. Direct na zijn invalbeurt voor Danny van der Vijver werd een solo van Menno van Roosmalen hardhandig gestopt. Uit de toegekende vrije trap wist Bart Freke invaller Martijn Gootjes te bereiken die de bal heel netjes terug legde op Peter Freke die kon doorlopen richting het doel. Zijn vlammend schot spatte echter op de paal uiteen en zo moet de penaltyspecialist van Rijnsburgse Boys het voorlopig dit seizoen nog doen met zijn twee benutte strafschoppen.


Bennie van Noord bewijst andermaal zijn waarde voor Rijnsburgse Boys (foto Gerard van der Meij)

In de slotfase bleken beide ploegen absoluut in de overwinning te geloven en dat leverde een tot het eind toe spannende wedstrijd op. De voor Djuric Ascencion ingevallen Richal Leitoe werd in de laatste minuut van de officiële speeltijd aan het shirt vastgehouden door ex-ploeggenoot Michael van der Laan. Omdat de Lissenaar net tien minuut daarvoor ook al geel had gekregen volgde op deze tweede gele kaart natuurlijk de kleur rood. Rijnsburgse Boys kon in de zes minuten blessuretijd de man meer situatie niet uitbuiten. Een kopbal van Menno van Roosmalen en ver in de extra tijd een alles of niets vrije trap van Rijnsburgse Boys kon het hoofd van Martijn Gootjes niet bereiken. Het had een mooie herinnering aan FC Lisse kunnen opleveren… Na deze bewuste kampioenswedstrijd van 13 mei 2006 heeft Rijnsburgse Boys tegen FC Lisse vier keer verloren (waaronder de wedstrijd om de Supercup aan het begin van dit seizoen) en nu dus voor de tweede maal gelijk gespeeld. Naast FC Lisse is Excelsior Maassluis de tweede ploeg waarvan Rijnsburgse Boys sinds de genoemde datum nooit wist te winnen (vier gelijke spelen).

Rijnsburgse Boys blijft natuurlijk wel koploper in de Hoofdklasse A. Na het bekerweekend van volgende week kunnen de Rijnsburgers (wellicht afhankelijk van andere uitslagen) over twee weken in en tegen Scheveningen de eerste prijs van dit seizoen ophalen: de eerste periodetitel.                                     
                       
Rijnsburgse Boys – FC Lisse: 1-1 (0-1)
 
20: Elroy Lammers: 0-1; 63: Bennie van Noord: 1-1

Scheidsrechter: Van Wijk
Toeschouwers: 2.250

Gele kaart Rijnsburgse Boys: Dennis Groot, Rodney Cairo
Gele kaart FC Lisse: Kenny Heemskerk, Jelle Korbee

Rode kaart FC Lisse: Michael van der Laan (2 keer geel) 

Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, Van Noord, Bart Freke, Bouma, Peter Freke, Van der Vijver (80: Van Roosmalen), Kolder, Kuhlmann (61: Gootjes), Ascencion (66: Leitoe) en Cairo

Opstelling FC Lisse: Heemskerk, Dekker, Korbee, Van der Laan, Van Schie, Vermeulen, Fong Tin Joen (87: Eijspaart), Axwijk, Nieuwlaat, Van der Heijden, Lammers (90: Weijers)