Henk Hogewoning

Hans Schot: ‘Nog een jaar afbouwen en dan stop ik er mee’

In zijn 25ste jaar als keeperstrainer bij Rijnsburgse Boys heeft Hans Schot besloten om na volgend seizoen te stoppen met zijn werkzaamheden op Middelmors. In seizoen 2023-2024 traint hij de keepers van de A-selectie nog samen met zijn opvolger Tim Orlowski en dan houdt hij het, na maar liefst 26 seizoenen, voor gezien.

“Het idee om zomaar in één keer te stoppen bij Rijnsburg, is nooit bij me opgekomen”, zegt de 64-jarige Hans Schot over zijn beslissing om er na volgend seizoen mee op te houden. “Net als in een bedrijf is het heel normaal dat je nadenkt over je opvolging, want niemand heeft het eeuwige leven. Met Tim Orlowski heb ik al altijd goed contact gehouden over het vervolg. In het voorjaar van 2022 hebben we al gesproken met Tim, trainer Henk Wisman en bestuurslid Gerrit Paauw over mijn opvolging, maar toen bleek het werk van keeperstrainer nog niet te passen in de thuisagenda van Tim.”

Duo-trainerschap
Het plan werd geparkeerd tot enkele weken geleden. De betrokkenen gingen opnieuw om de tafel en daar is voor volgend seizoen het duo-trainerschap uit voortgekomen. Hans: “Ik werk samen met Tim en bouw mijn werkzaamheden tegelijkertijd af. Dat zijn we in goed overleg overeengekomen. Mijn vrouw Martine is inmiddels ook gestopt met werken en dat past dus prima in mijn agenda. Ik heb veel vertrouwen in deze toekomstbestendige opzet. Ik ga nog één jaar door, maar ben nu al heel dankbaar dat ik al die jaren deel heb uitgemaakt van de staf.”

Loopbaan
Hans Schot kwam in de nadagen van zijn keeperscarrière naar Rijnsburgse Boys, na een jarenlange periode als eerste keeper bij Vitesse Delft. Twee seizoenen stond hij onder de lat bij Rijnsburgse Boys, van medio 1993 tot medio 1995. Meteen na het beëindigen van zijn loopbaan als doelman werd hij door de toenmalige trainer Arie Kurver gevraagd om keeperstrainer bij Rijnsburg te worden. Dat bleef hij tot op heden, met een onderbreking van drie jaar, tussen 1999 en 2002, vanwege een studie en cursussen.