outhands

Hans Schot: ‘Ik ben voorlopig weer thuis’

Beste RBers,

 Helaas ben ik al een aantal weken niet op de Middelmors geweest i.v.m. ziekte. Sinds 3 weken is gebleken dat het om een bacterieinfectie op 2 hartkleppen gaat. Dat is nogal wat, hoe kom je er aan maar liever vanaf, maar gelukkig is het redelijk snel ontdekt. Tot 3 weken terug had ik nooit in een ziekenhuis gelegen en me totaal niet met dit fenomeen bezig gehouden en hop het overkomt je en is opeens onontkoombaar. Ik heb flink moeten “slikken” maar heb het inmiddels een plaats gegeven, ben van nature een optimist en daardoor overtuigd dat het goed komt. Sinds vanmiddag ben ik weer even thuis.

Hartelijk dank voor het bezoek, de kaarten, fruitmanden en versnaperingen, bellen, etc. Het heeft mij en aanhang goed gedaan om zoveel reacties te krijgen. Men vroeg in het ziekenhuis of ik er soms al 2 maanden in lag, het kaartenbord zat vol.

Wat is de stand van zaken en wat verder ?
– Antibiotica heeft snel aangeslagen, de bloedwaarden zijn weer genormaliseerd dus hoef ik niet nodeloos in het ziekenhuis te blijven (2 weken i.p.v. 4 a 6)
– Tot maandag 6 maart thuis rustig houden (jammer want ik was van plan de alternatieve 11-steden te gaan doen grapte ik tegen de cardio) en koortsvrij blijven zonder antibiotica.
– Woensdag 1 maart gesprek met cardioloog
– 6 maart bloed prikken, echo maken en smiddags controle kransslagaders (katheterisatie), 7 maart smiddags weer thuis
– Als dit alles goed gaat en daar ga ik vanuit dan binnen 2 a 3 weken onder het mes in het Leyenburg in den Haag, in het hart de aortaklep vervangen en mitralisklep repareren.
– Vervolgens 2 weken bijkomen in het ziekenhuis en daarna zal het wel heel langzaam opbouwen worden.

Het is snel verteld maar het is nogal wat. Straks weer het ritme oppakken in de dagelijkse dingen. Gelukkig heb ik verder een gezond lichaam, mede dankzij het sporten en de rode wijn, een reden temeer om van een prima afloop uit te gaan aldus de cardioloog.

Nogmaals dank voor jullie support tot zover en kom straks weer topfit op het veld !
Groeten Hans