Henk Hogewoning

Hans Schot en Tim Orlowski worden samen keeperstrainer

Volgend seizoen worden de doelmannen van de A-selectie getraind door twee keeperstrainers: de huidige keeperstrainer Hans Schot en Tim Orlowski, sinds medio 2017 trainer van de Rijnsburgse jeugdselectiekeepers. Tim Orlowski, die van 2005 tot en met 2012 zelf onder de lat stond bij Rijnsburgse Boys, is nieuw in de technische staf en tekende een tweejarig contract.

De bedoeling is dat Tim Orlowski (41) na seizoen 2023-2024 het stokje overneemt van Hans Schot (64), die aan zijn 25ste seizoen als keeperstrainer van Rijnsburgse Boys bezig is. Volgend seizoen draagt Hans Schot zijn taken al geleidelijk over aan zijn opvolger.

Reactie
“Ik had al langer de ambitie om Hans op te volgen”, reageert de in Hillegom wonende Tim Orlowski. “Maar wanneer Hans zou stoppen, was aan hem. Omdat dat moment over anderhalf jaar aanbreekt, werd ik gepolst en dat is natuurlijk heel leuk. Ik heb zelf onder Hans getraind in de zeven jaar dat ik bij Rijnsburg speelde. Het is daarom mooi dat ik hem straks mag opvolgen. Ik ken al veel jongens omdat ik weleens inval als Hans er niet is, dus ik heb al een klein voorproefje gehad.” 

Hans Schot

Loopbaan
Tim Orlowski werd na het beëindigen van zijn actieve spelersloopbaan, medio 2017, trainer van de selectiekeepers in de jeugd van Rijnsburgse Boys. Daarvoor was hij zelf keeper, in de jeugd bij HBC en Ajax. In de senioren stond Tim onder de lat bij VSV, Haarlem en Stormvogels/Telstar.

In 2005 maakte Tim de overstap naar Rijnsburg, waar hij zeven seizoenen zou blijven. Driemaal werd hij met het team onder leiding van trainer Ted Verdonkschot kampioen, in 2006, 2007 en 2009. In dat jaar pakte hij bovendien de zaterdagtitel. “Dat was een fantastische tijd met een hartstikke leuke groep”, kijkt Tim terug.

Na Rijnsburgse Boys keepte Orlowski bij Ajax Amateurs (één seizoen), ADO ’20 (één seizoen) en FC Lisse (drie seizoenen), waar hij in 2017 zijn spelerscarrière afsloot.