outhands

GVVV – Rijnsburgse Boys in de pers

 Niet alleen in het veld bleek GVVV-Rijnsburgse Boys een topper. Ook op “papier” was er achteraf veel belangstelling voor deze wedstrijd. De meningen links en rechts verschilden nogal. Zoals altijd: een poging om een objectief beeld te schetsen van de afgelopen wedstrijd in de media.

“Reclame voor topklasse voetbal levert GVVV geen punten op” staat er boven het wedstrijdverslag op de website van GVVV. Een mooi relaas waarvoor maar één advies geldt: zelf even doorklikken en het hele verhaal lezen. Zonder de overige schrijvers tekort te willen doen gaat dit artikel voor de titel column van de week.

Onder de titel “Geen instortingsgevaar Rijnsburg” maakt Hielke Biemond in het Leidsch Dagblad een vergelijking met vorig seizoen. “Alle belemmerende factoren, vorig seizoen de veroorzakers van een ineenstorting tijdens de titelrace, lijken weggenomen”. “Op karakter kwam de ietwat fortuinlijke zegen in Veenendaal tot stand” “Als één van de grootste zeges van het seizoen, voelde het. Want ondanks de bizarre cijfers waarmee seizoensrevelatie GVVV in het najaar was gekleineerd (7-2), werd gevreesd voor de formatie van Erik Assink. Sjaaltjes in de kantine, van Excelsior, Sparta en AZ, vormden de oorlogsbuit van een grandioos bekeravontuur”.

André Bijl laat “Rijnsburgse Boys met kunst en vliegwerk winnaar” in het Nederlands Dagblad optekenen. “De wedstrijd was boeiend, de slotfase adembenemend.”In de ogen van Bijl lukte het GVVV niet om een terechte gelijkmaker te produceren. En noemt tegelijkertijd het publiek de absolute winnaar. “Beide ploegen speelden in een hoog tempo en gingen voor de volle winst. Het leverde een spectaculaire wedstrijd op met twee uitstekende teams, kansen over en weer en forse arbitrale blunders.”

“Na 98 minuten vond arbiter Marcel Bellinga het welletjes. Uitgeput zakten 22 spelers op het Veense kunstgras. Om even later met de armen over elkaars schouders het veld te verlaten.” Het is meer dan het idee van Franz Beckenbauer afgelopen week die spelers ook na afloop van een wedstrijd graag handenschuddend van het veld ziet lopen. Volgens het ND kon GVVV zich dus niet “revancheren voor de pijnlijke 7-2 nederlaag in september in Rijnsburg.”

Voetbal op zaterdag begint met “Wel revanche, geen punten”. In het artikel krijgt de anders zo objectieve Erik Assink veel ruimte zijn gal richting arbitrage te spugen. Zowel bij de 1-1 als bij de 3-1 speelde de Groningse arbiter in de ogen een kwalijke rol. Als trainer van GVVV is het ook geen onlogische reactie. “We hebben dan wel niet de punten gehaald (…) maar onze revanche is absoluut een feit”. “GVVV is gewoon een goede ploeg”. En die laatste zin zal menig Rijnsburger onderschrijven.

“GVVV blijft met kater achter” meldt De Gelderlander. Volgens dit regionale dagblad is voetbal soms onrechtvaardig. Gezien het feit dat Rijnsburgse Boys na het laatste fluitsignaal met een 2-3 overwinning van het veld afstapte en dat was niet verdiend. Een gelijkspel had de verhoudingen beter weergegeven alhoewel GVVV ook daar nog ontevreden over had kunnen zijn. Aldus de krant die Raymond Kolder de 2-2 heeft zien scoren. “GVVV verdient lof maar staat met lege handen” is de conclusie van Jeroen van der Veer in de Veenendaalse Krant. GVVV-er Bonke komt hier uitgebreid aan het woord. “We haken voorlopig af maar hebben aangetoond met de top mee te kunnen.” “Bij hun valt het net wel goed, zij waren dus net iets scherper”.

 

Op de site van RTV Utrecht zijn de nodige beeld- en geluidsfragmenten terug te vinden. Dat alles onder het motto “GVVV verliest topper van Rijnsburgse Boys”. In de tekstuele bijdrage wordt hier de eerste gelijkmaker toegeschreven aan Orlenski. Beelden zijn er tenslotte ook bij RTV West te bewonderen. Maar dat is dan ook gebruikelijk.