Cor Spruijt

GVVV – Rijnsburgse Boys 3-4 (0-2) – VERSLAG

Prachtige doelpunten in Veenendaal

Na twee gespeelde wedstrijden heeft Rijnsburgse Boys zes punten. Een heerlijke competitiestart. Net als vorige week ging het in de tweede helft moeizaam maar het verschil met vorige week was wel dat er meer ‘volwassen’ gevoetbald werd. GVVV verslaan in Veenendaal is een prestatie waar de mannen van trainer Henk Wisman trots op mogen zijn. De doelpunten van Rijnsburgse Boys waren stuk voor stuk schitterend.
 
Met zijn handen op zijn rug bekeek GVVV-trainer Niek Oosterlee het afwerken van de Rijnsburgse Boys spelers tijdens de warming-up. De Veenendaalse speaker was blij dat er veel supporters naar ‘de blauwe zijde’ van Sportpark Panhuis waren gekomen en nadat de sproeiers klaar waren met hun werk kon de wedstrijd GVVV – Rijnsburgse Boys beginnen. Wisman stuurde dezelfde elf spelers het veld in als in de wedstrijd tegen De Treffers.
 

Foto: Hans Heemskerk


Start
GVVV liet vanaf de aftrap zien dat het vol voor de drie punten ging. De eerste minuut ging de bal snel rond en een corner was dan ook direct het resultaat. Keeper Bradly van der Meer kon de bal eenvoudig onderscheppen. Aan de andere kant kreeg Rijnsburg ook direct een corner. Jeroen Spruijt stuurde Bert Koomen diep en zijn schot werd door een verdediger tot corner gewerkt. Een lekkere start in Veenendaal die voor Rijnsburg ook nog eens een goed vervolg kreeg. In de 4e minuut werd Jordy Strooker op links aangespeeld en zijn voorzet kwam bij Jeffrey Jongeneelen terecht. In het strafschopgebied draaide Jongeneelen weg bij zijn tegenstander en via een GVVV-been verdween de bal achter keeper Johan Jansen. Rijnsburgse Boys kwam zo op een snelle 1-0 voorsprong.
 

Foto: Hans Heemskerk


Gevaarlijk
Ook GVVV was in de eerste minuten dicht bij een goal. Jeremy de Graaf kreeg de bal in het strafschopgebied aangespeeld en stond plotseling oog in oog met doelman Van der Meer. In deze een op een situatie wist Bradly de bal te stoppen. Niet veel later kreeg GVVV weer een corner die door Spruijt werd weggekopt. Een nieuwe corner was het resultaat. Oud Rijnsburgse Boys-speler Wesley Goeman kopte de bal enkele meters naast.
 
Combinatie
Rijnsburgse Boys zocht de aanval en deed dat via heerlijk combinatievoetbal. Strooker kreeg de bal aangespeeld en vond de vrijstaande Spruijt op het middenveld, Anthony van Dongen werd gevonden en Joël Tillema bracht half liggend van dichtbij de 2-0 voor Rijnsburgse Boys op het scorebord. Nog geen twee minuten later viel bijna de derde treffer voor Rijnsburg te noteren. Een snelle corner werd teruggelegd op de rand van het strafschopgebied en Edo Knol schoot buiten het bereik van keeper Jansen tegen de binnenkant van de paal. Achter Jansen langs kwam de bal weer in het veld. Een uitstekend eerste kwartier van de Uien zat erop.
 

Foto: Hans Heemskerk


Rust
Rijnsburgse Boys bewaarde de rust en liet de bal goed rondgaan. Toch was het GVVV dat een prima kans kreeg. Een steekbal bracht Robin Mulder een op een met keeper Van der Meer. Ook in deze situatie wist Bradly een doelpunt te voorkomen. In de 18e minuut kreeg Jongeneelen de bal net buiten ‘de zestien’ aangespeeld en plaatste hij een schot op het doel. Waar vorige week de bal er heerlijk in vloog en het doelpunt terecht het doelpunt van de week werd, ging het nu helaas mis. De bal verdween hoog in de ballenvanger achter de goal. GVVV probeerde via de zijkanten gevaarlijk te worden. Koomen had het druk met het verdedigen van Danny de Leeuw en Rijnsburgse Boys-aanvaller Anthony van Dongen moest veel meters maken om de opkomende Rodny Hofman af te stoppen. Toch kwam het GVVV gevaar vooral van de rechterkant. Hofman leverde een prima voorzet af maar De Graaf kon de bal niet voorbij de Rijnsburgse doelman krijgen. 
 

Foto: Hans Heemskerk


Afwisselen
Van Dongen en Jongeneelen wisselden na een half uur van positie en Anthony werd direct gevaarlijk. Net als vorige week speelde hij eenvoudig zijn tegenstander uit maar Tillema, die vrij in het strafschopgebied stond, werd niet gevonden. GVVV had het in deze fase moeilijk en Goeman probeerde het vuurtje wat op te stoken met een aantal overtredingen. Rijnsburgse Boys speelde in deze fase goed voetbal. Stond het een keer niet goed dan werd er vanuit het middenveld geroepen dat er ingezakt moest worden en pas druk gezet kon worden als de organisatie goed stond. In de 37e minuut moest scheidsrechter Veekamp de eerste gele kaart tonen. De Leeuw kon de opstomende Koomen alleen afstoppen met een overtreding. De vrije trap voor Rijnsburg leverde geen gevaar op. Het slot offensief van de eerste helft leverde een goede kans op voor GVVV. De Leeuw combineerde met De Jong die zijn schot buiten bereik van keeper Van der Meer op de lat zag belanden. Met een 2-0 voorsprong ging Rijnsburgse Boys de rust in. 
 
Berry Powel
Direct na rust bracht trainer Oosterlee spits Berry Powel in. De man met ervaring moest voor meer druk vooruit zorgen. Trainer Wisman liet Strooker in de tweede helft de opkomende middenvelder oppakken en Spruijt en Ros vormden een blok op het middenveld. Knol speelde hierdoor wat korter achter de Rijnsburgse spitsen. Het eerste gevaar kwam van de voet van Tillema, zijn schot ging net naast. Rijnsburgse Boys kreeg in de eerste paar minuten van de tweede helft veel ruimte maar ging daar slordig mee om. GVVV kreeg daardoor veel balbezit en in de 50e minuut was het dan ook direct raak. Van buiten het strafschopgebied wist Philip Ties doelman Van der Meer met een laag schot te passeren. De voorsprong van Rijnsburgse Boys was teruggebracht tot 2-1. GVVV drong verder aan en de ruimten voor Rijnsburg werd nog groter. 
 

Foto: Hans Heemskerk


Goal
Tien minuten na de aansluitingstreffer was het weer raak voor de Uien. Knol passte de bal op Jongeneelen en kreeg hem in zijn loop mee. Edo zag de meegelopen Tillema helemaal vrij staan en speelde hem keurig aan. Voor Joël was het vrij eenvoudig om zijn tweede doelpunt van de middag te maken. Een 3-1 stand kwam op het scorebord met nog een half uur te spelen. Wisman haalde Van Dongen naar de kant en bracht Marc Magan in het veld. Ook GVVV stelde nieuwe krachten op. GVVV kreeg via Mulder nog een kleine kans maar Van der Meer stond prima opgesteld. Na de drinkpauze moesten er nog 22 minuten gespeeld worden. Knol verliet het veld voor Rodrick Gielisse. GVVV kreeg drie corners op rij maar wist daar niet echt gevaarlijk mee te worden. Veel werd Powel door de lucht gezocht maar Thomas Bakker of Nick Zeijlmans wisten de duels vaak van Powel te winnen. 
 

Foto: Hans Heemskerk


Schitterend
Van der Meer plukte in de 75e minuut een hoge voorzet uit de lucht en vond met een verre worp Bram Ros. Een overtreding op Ros leverde net over de middenlijn een vrije trap voor Rijnsburg op. Via schitterend combinatievoetbal ging de bal via Ros – Gielisse – Ros – Spruijt naar Magan. In het strafschopgebied haalde Marc snoeihard uit en via de hand van doelman Jansen verdween de bal in de goal. Een 4-1 voorsprong voor Rijnsburg. Misschien dat komende week deze goal wordt uitgeroepen tot doelpunt van de week. GVVV drong aan en Tillema en Jongeneelen maakten hier in de vrije ruimte goed gebruik van. Het was wachten op de vijfde Rijnsburgse goal. Die viel niet maar GVVV kwam wel tot 4-2 terug in de wedstrijd. In de 85e minuut ging een speler van GVVV over het been van Bakker en scheidsrechter Veekamp gaf een penalty. Van der Meer ging naar de goede hoek maar wist de bal niet te stoppen. 
 

Foto: Hans Heemskerk


Alles of niets
Wisman haalde Jongeneelen naar de kant en bracht Maarten Reyneveld. GVVV bleef de aanval zoeken en de supporters riepen ‘alles of niets’. De supporters bleven er in geloven nadat Van der Meer en Zeijlmans onhandig met elkaar in botsing kwamen op de achterlijn. De voorzet die hierop volgde betekende de aansluitingstreffer voor GVVV. Met een schitterende omhaal van Ties werd de stand 4-3 in het voordeel van Rijnsburgse Boys. In de 89e minuut verdween een vrije trap van Ties in het zijnet. De vierde man gaf aan dat er vijf minuten extra speeltijd bijkwam. De Uien wisten stand te houden nadat een laatste corner van GVVV geen gevaar opleverde. Met zes punten uit twee wedstrijden staat Rijnsburg samen met Katwijk, IJsselmeervogels en TEC aan kop in de tweede divisie.
 
Overwinning
Na de wedstrijd sprak Jongeneelen van een gek wedstrijd verloop maar vond hij de overwinning meer dan terecht. “We begonnen goed, de eerste en de tweede kans waren direct raak. We hadden de wedstrijd eerder af moeten maken. We kregen veel ruimte maar we waren te slordig in de eindpass”. Tillema vond de wedstrijd tegen GVVV er een met ’twee gezichten’. “We speelden echt goed, maakten heerlijke goals. We hebben hier op getraind en het is leuk om te zien dat het in de wedstrijd lukt. Toch jammer dat we aan het eind van de wedstrijd nog twee goals tegen krijgen. Door die strafschop gingen de jongens van GVVV er weer in geloven, gelukkig scoorden wij ook waardoor de drie punten terecht mee teruggaan naar Rijnsburg. De sfeer in het team is echt goed. Ik denk dat we straks in de bus wel een liedje zullen zingen. Met zes punten uit twee wedstrijden is de terugweg straks lekker. Ik had graag nog een keer gescoord vandaag. Ik weet dat ik nog een doelpunt nodig heb om in de top tien van topscorers van Rijnsburgse Boys te komen”.
 
Competitiestart
Trainer Wisman sprak van een heerlijke competitiestart. “Als nieuwe trainer kun je je geen betere competitiestart wensen. Uit winnen bij GVVV is gewoon een prima prestatie. We maakten het ons wel onnodig lastig in de tweede helft. De laatste linie liep teveel naar achteren. Kwamen zelfs in onze eigen zestien uit. Je weet dat GVVV opportunistisch gaat voetballen. De bal hoeft dan maar een keer verkeerd te vallen en je zit in de problemen. Dat zag je ook gebeuren. Na de strafschop geloofde GVVV er weer in. Toch was het beter dan vorige week, toen vond ik het verval groter. Ik ben natuurlijk wel trots op de jongens. We speelden in de omschakeling uitstekend, wisten goed de ontstane vrije ruimten te benutten. De goals waren mooi. Dat geeft echt voldoening. De stemming in de bus zal straks fantastisch zijn. Thuis en uit gewonnen, echt een heerlijke competitiestart”.
 

Foto: Hans Heemskerk


Goeman
Oud Rijnsburgse Boys speler Goeman baalde van de nederlaag. “Ik ben hier wel ziek van. Het zat er vandaag niet in. Vanaf minuut vier liepen we al achter de feiten aan. Ik baal hier goed van. Je weet dat Rijnsburgse Boys gevaarlijk wordt als je ze de ruimte geeft. Dan maken ze het echt wel af. Voor ons kwam de aansluitingstreffer te laat. Ik ga zo nog wel wat drinken in de kantine en zal de spelers van Rijnsburg wel feliciteren met de overwinning. De knop moet maar snel om”.
 
Spelersbus
In de spelersbus was het op de terugreis gezellig ‘onrustig’. Tillema hield zich aan zijn woord en zong natuurlijk het nummer van Feestteam en DJ Maurice uit volle borst mee. ” Shirt uit en zwaaien, gooi die handjes in de lucht”. 
 
Noordwijk
Natuurlijk mogen we van deze overwinning genieten maar de voorbereiding begint maandag voor de eerste wedstrijd van de ‘Derby Hattrick’. Zaterdag is Noordwijk te gast op de Middelmors. Een team dat het al jaren uitstekend doet en ook als nieuwkomer in de tweede divisie nog ongeslagen is. Datzelfde Noordwijk is eind september gastheer voor de Uien als er gespeeld wordt voor de tweede kwalificatieronde van de TOTOKNVBBeker. Mocht Rijnsburgse Boys de kwalificatiewedstrijd van Noordwijk winnen dan wacht in de eerste ronde van het bekertoernooi FC Eindhoven.
 
GVVV – Rijnsburgse Boys 3-4 (0-2)
4: Jeffrey Jongeneelen 0-1
12: Joël Tillema 0-2
51: Philip Ties 1-2
61: Joël Tillema 1-3
77: Marc Magan 1-4
86: Robin Mulder 2-4 (strafschop)
88: Philip Ties 3-4
 
Scheidsrechter: S. Veekamp
Toeschouwers: 900
 
Gele kaarten GVVV: Danny de Leeuw
 
Opstelling GVVV: Johan Jansen, Rodny Hofman, Wesley Goeman, Taoufik Adnane, Tom Oostinjen, Wilco den Hartog (64: Soufiane Laghmouchi), Jeremy de Graaf (46: Berry Powel), Robin Mulder, Danny de Leeuw (64: Damiano Schet), Philip Ties en Mart de Jong.
 
Opstelling Rijnsburgse Boys: Bradly van der Meer, Thomas Bakker, Jordy Strooker, Bram Ros, Jeffrey Jongeneelen (81: Maarten Reyneveld), Jeroen Spruijt, Nick Zeijlmans, Bert Koomen, Joël Tillema, Edo Knol (71: Roderick Gielisse) en Anthony van Dongen (64: Marc Magan).