Cor Spruijt

GVVV – Rijnsburgse Boys 1-4 (0-1) – VERSLAG

Rijnsburgse Boys spaart machteloos GVVV

Aan de blauwe kant van sportpark Panhuis won Rijnsburgse Boys vrij eenvoudig van GVVV. Onder extreem warme omstandigheden wisten de Uien na een 0-1 ruststand uiteindelijk de stand naar 1-4 te tillen. Als enige minpunt mag die uitslag genoemd worden. Rijnsburg vergat namelijk de score op te laten lopen. Toch waren er na afloop alleen maar lachende gezichten.

Op het kunstgrasveld in Veenendaal begonnen GVVV en Rijnsburgse Boys voorzichtig aan de wedstrijd. De eerste corner viel na zeven minuten te noteren en de eerste mogelijkheid ontstond na een minuut of tien. Nino Klaver zocht Dani van der Moot maar die zag dat doelman Jan van Willige de bal voor zijn voeten wegplukte. GVVV stelde daar in het eerste kwartier een schot van Byron Burgering tegenover. Rijnsburgse Boys doelman Wesley Zonneveld hoefde echter niet in actie te komen.

Pingel
Na een gele kaart voor GVVV speler Quiermo Dumay, voor het vasthouden van Delano Asante, nam Rijnsburgse Boys steeds meer het initiatief. Bram de Bruin ging in het strafschopgebied naar de grond en scheidsrechter Puts floot terecht voor een strafschop. Furhgill Zeldenrust schoot de bal snoeihard tegen de paal. Lang hoefde Furhgill niet te treuren. Na een mooie steekbal omspeelde hij de doelman van GVVV en tikte Furhgill beheerst de bal in het doel: 0-1. Drie minuten na het openingsdoelpunt stond bijna de 0-2 op het scorebord. Dani vond Jeroen Spruijt die van dichtbij zijn schot gestopt zag worden door de doelman.

Drinkpauze
Na 23 minuten laste de scheidsrechter een drinkpauze in. Rijnsburgse Boys pakte na deze pauze de wedstrijd weer direct op. Keeper Van Willige zat bij een diepe bal helemaal mis en Delano Asante schoot de bal tegen de paal. Dani kwam net te laat om gevaarlijk te worden. De laatste kans in de eerste helft was voor Jeroen. Een voorzet van Furhgill ging voorbij Bram Ros en verdween via het achterhoofd van Jeroen over het doel. Met slechts een 0-1 stand op het scorebord gingen beide teams rusten.

Doelpunten
In de tweede helft liet Rijnsburgse Boys zien dat het de score snel wilde uitbouwen. Een voorzet van Furhgill en daarna een voorzet van Bram Ros ging twee keer voorbij aan de actieve Bram de Bruin. Het eerste echte gevaar in de wedstrijd voor GVVV ontstond in de 60e minuut. Een schot van Byron Burgering werd door Wesley Zonneveld prima gestopt. In de 64e minuut speelde een verdediger van GVVV vanaf de middenlijn hard terug op zijn keeper. De doelman kon de bal niet voor de lijn tegenhouden en Rijnsburgse Boys kreeg een corner. De hoekschop werd door Bram Ros hard in het net gekopt: 0-2. Eindelijk nam Rijnsburgse Boys afstand van GVVV. Nog geen drie minuten later stond de derde goal op het scorebord. Jeroen vond Delano die de keeper met een heerlijk schot kansloos liet: 0-3.

Drinkpauze
Bij drinkpauze twee bracht trainer Martijn Lagendijk verse spelers in het veld. Een schot van Bram de Bruin ging net naast en met nog vijftien minuten te spelen kwam GVVV terug in de wedstrijd. Ilias Latif scoorde vanaf links: 1-3. Dezelfde speler beging een paar minuten later een overtreding op verdediger Robin van der Meer, die geblesseerd het veld moest verlaten. Tien minuten voor het eindsignaal vond de ingevallen Ilias Kariouh spits Dani van der Moot. Met links schoot Dani de bal hard tegen de lat. Het slotakkoord was voor Man of the match Furhgill Zeldenrust. Heel beheerst wist hij een voorzet van Daan Walraven achter de GVVV doelman te krijgen: 1-4.

Kritisch
Na afloop van de wedstrijd was Furhgill Zeldenrust kritisch: ‘Een penalty moet altijd een doelpunt zijn. Jammer dat het vandaag niet zo mocht zijn. Gezien de omstandigheden hebben we het prima gedaan. Achterin hebben we niks weggeven en de drie punten zijn dan ook meer dan terecht’.

GVVV – Rijnsburgse Boys: 1-4 (0-1)

Scheidsrechter: De heer K. Puts

Toeschouwers: 1.250