Piet Hemminga

GVVV – Rijnsburgse Boys 0-1 (0-1)

Strijdvaardig Rijnsburgse Boys viert overwinning tegen GVVV
De spreuk kwam onlangs in de sociale media voorbij. “Pas als je op inzet minimaal gelijk bent aan de tegenstander kunnen andere kwaliteiten het verschil maken”. Rijnsburgse Boys toonde op Sportpark Panhuis in Veenendaal zoveel inzet dat het op basis van andere kwaliteiten na afloop aanspraak mocht maken op een verdiende overwinning. In een eerste helft – wellicht de beste van dit seizoen – verzuimde de ploeg alleen meer afstand te nemen van de gastheren. De tweede vijfenveertig minuten leverde een optische overmacht op van de gastheren. Maar de Rijnsburgers hielden stand en sleepten zo op inzet een overwinning uit het vuur. “Een overwinning van het team”, zo kwalificeerde Niek Oosterlee de winst na afloop.

Kopie van IMG_5907

Foto Hans Heemskerk

Eigenlijk werd de toon binnen enkele tellen al gezet. Bij uitverdedigen van Kevin Westmaas werd de bal zo weggeschoten dat ook de cornervlag er aan moest geloven. In een wat kortere vorm kon de vlag de wedstrijd vervolgen. Het eerste echte gevaar komt overigens van de kant van GVVV. Uit een vrije trap laat Bart Hulsbos de Rijnsburgers leven, zijn inzet gaat vlak naast het doel tegen de reclameborden. Ook de eerste corner levert geen direct gevaar op voor Richard van Nieuwkoop. Maar vormt wel de opmaat voor het beslissende moment in de wedstrijd.

Kopie van IMG_5940

De Rijnsburgse doelman zet na zijn vangbal Martin van Eeuwijk met een verre uitgooi direct aan het werk. De middenvelder, die één van zijn betere wedstrijden in het geel-zwart zou gaan spelen, aarzelde geen moment en stuurde op zijn beurt Raily Ignacio de diepte in. Voor alles wat de Uien een warm hart toedraagt bleef de vlag van de grensrechter gelukkig naar beneden. Geen buitenspel kennelijk en de Rijnsburgse topscorer liet met een keurige schuiver de 0-1 aantekenen.
Kopie van IMG_5958

De felheid waarmee Rijnsburgse Boys tewerk ging bleek niet alleen typerend voor de beginfase. Javier Martina krijgt zelfs de mogelijkheid de score te verdubbelen. Maar de assist van Ignacio, al solerend in het strafschopgebied, levert geen doelpunt op. Ook Martin van Eeuwijk probeert daarna nogmaals een duit in het zakje te doen. Maar Raily Ignacio ziet op zijn aangeven dit keer zijn inzet gestopt worden door doelman Johan Jansen. Aan wie het niet te merken is dat hij een dag daarvoor vader is geworden.
Kopie van IMG_6067

Het meeste gevaar blijft van Rijnsburgse kant komen. Analoog aan de wedstrijd tegen Ajax vorige week stuurt Javier Martina zijn maatje in de spits nogmaals de diepte in. De inzet van Raily Ignacio strandt deze keer keihard op de kruising. Wellicht was dat ook wel het meest haalbare in deze situatie. Zo’n tien minuten voor rust ontsnapt Rijnsburgse Boys andermaal. Joey Snijders slaagt er niet in de bal onder controle te krijgen. En dus kan de verdediging alsnog ingrijpen. Ook de Rijnsburgse aanval krijgt nog een 100%-kans. Maar Raily Ignacio kopt de bal simpelweg in handen van Johan Jansen.
Kopie van IMG_6080

Ook in de tweede helft blijft het een aantrekkelijke wedstrijd om naar te kijken. Een helft waar doelman Richard van Nieuwkoop een aantal keren handelend op moet treden waarmee zeker één van de drie winstpunten op zijn conto mag worden geschreven. Zoals vijf minuten na de thee waarbij de doelman een voorzet van Sherwin Grot onschadelijk maakt voordat Joey Schneider gevaarlijk kan worden. Ook de inzet van Tom Oostinjen is een prooi voor de doelman die bijna voor de 100e keer onder de lat bij de Rijnsburgers staat.
Kopie van IMG_6082

Terwijl Martin van Eeuwijk nog een corner op de lat laat landen lijkt een Veenendaals doelpunt een kwestie van tijd geworden. Martin van Eck probeert koppend te scoren, Bart Hulsbos meldt zich aan het front maar schiet nogmaals naast. Rijnsburgse Boys krijgt de bal haast niet meer naar voren. Een doelpunt voor de bezoekers zou dan ook welkom zijn. Maar de kansjes zijn voor GVVV dat keer op keer op Van Nieuwkoop stuit. Roy Terschegget is het dichtst bij maar zijn inzet strandt op de vuisten van Van Nieuwkoop. Waarop Simon Brouwer vervolgens over kopt. In de omschakeling wordt de Rijnsburgers nog enkele mogelijkheden aangeboden. GVVV, door de rode kaarten voor Rodny Hofman en Wilco den Hartog vorige week in verdedigend opzicht niet op hun sterkst, probeert met man en macht de bal via de vleugels voor het doel te krijgen. Maar telkens weer zijn het Ronald Breinburg en Jeroen Hessing die de rol van reddende engel op zich nemen.
Kopie van IMG_5952

Wie in het publiek de cursus “Billenknijpen voor gevorderden” heeft gevolgd, is in het voordeel. Maar ondanks het feit dat het spannend is komt de overwinning niet echt in gevaar. Rijnsburg “staat” goed. Met name de invalbeurt van Rene Troost biedt de nodige extra handjes en met name voetjes. Waar dankbaar gebruik van wordt gemaakt. GVVV houdt ondertussen open huis maar tot een echte executieverkoop komt het niet. Niek Oosterlee toont zich na afloop een blij man. ” Een overwinning voor het team” noemt hij de driepunter van vandaag. “We hebben vandaag veel veerkracht en strijd laten zien. Foutjes van anderen worden verbeterd. Het vertrouwen is er weer en dat doet veel. We hebben weer iets beter gevoetbald dan vorige week. Maar we kunnen nog veel beter.”
GVVV – Rijnsburgse Boys: 0-1 (0-1)
9: Raily Ignacio: 0-1
Scheidsrechter: D. Serik
Toeschouwers: 1.000
Gele kaart GVVV: Bart Hulsbos
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Martin van Eeuwijk, Kevin Westmaas
Opstelling GVVV: Johan Jansen, Bart Hulsbos, Wouter Bonke (80: Ismail Ouaddouh), Taoufik Adnane, Danny de Leeuw (79: Fathi Ben Ahmed), Tom Oostinjen, Roy Terschegget, Martin van Eck, Simon Brouwer, Joey Snijders en Sherwin Grot
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Kevin Westmaas, Jeroen Hessing, Leon Tol, Ronald Breinburg, Ahmed Ali, Mark van den Boogaart, Martin van Eeuwijk (86: Resham Sardar), Marvin Wijks (89: Jeffrey Koemans), Rally Ignacio en Javier Martina (82: Renee Troost)