Gootjes matchwinner tegen Noordwijk

Om in het spoor van koploper DOTO te blijven, was winst noodzakelijk voor de mannen van trainer Ted Verdonkschot. Vooraf was er de wetenschap dat Noordwijk in de hoofdklasse A het minste aantal keren heeft verloren en Rijnsburg zodoende een moeilijke wedstrijd stond te wachten. De thuisploeg trad aan zonder de geschorsten Djuric Ascension en Bart Freke, wiens plaatsen werden ingenomen door Frank Aboikoni en Peter Freke. Terug van een schorsing was Dennis Groot, waardoor Jaap Jan Zandbergen op de bank begon. Noordwijk kon vanaf het begin beschikken over Bram Marbus, die vorige week tegen Katwijk slechts een kwartier meespeelde. Het eerste gevaar in de wedstrijd kwam van de oud-prof. Een vrije trap na elf minuten belandde bij Peter Bos, die op zijn beurt Marbus bereikte. De lange spits kopte in kansrijke positie echter over.

Na twee schotkansen voor Frank Zinhagel kreeg Rijnsburgse Boys de eerste echt goede mogelijkheid via Danny van der Vijver, die rakelings over kopte na een voorzet van Peter Freke. Na een half uur spelen kreeg Noordwijk twee kansen op de openingstreffer. Eerst kopte Joost Leonard een voorzet van Rocky Pitti net naast het doel van Tim Orlowski. Even later ging een inzet van Pitti ook maar net naast, na een voorzet van Dwight Krolis vanaf rechts. Nadat Gootjes drie minuten voor de rust inviel voor de geblesseerde en ongelukkig spelende Frank Aboikoni, kreeg Rijnsburgse Boys de laatste kans in de eerste helft. De kopbal uit een corner van Erwin van der Lugt werd evenwel van de doellijn gehaald.

In de tweede helft zette Rijnsburgse Boys meer druk op de Noordwijk-defensie, zonder dat het tot uitgespeelde kansen leidde. Wel werd een schot met links van Joost Kuhlmann knap gepareerd door Robert Spaan. De eerste treffer kwam tot stand na een te zachte terugspeelbal van een Noordwijk-verdediger. Peter Freke jaagde goed door, maar zijn inzet stuitte op doelman Spaan. Beide spelers kwamen vervolgens met elkaar in botsing, waardoor Spaan kansloos was op de rebound van Gootjes, die simpel kon afwerken: 1-0. Toen Freke weer was opgekrabbeld, werd hij onder luid applaus naar de kant gehaald voor Justin Stuy. Noordwijk liet het er niet bij zitten. Bartjan Onderwaater kon met een uitgestoken been net beletten dat Marbus zou uithalen. Even later nam buitenspeler Steve Promes na een snelle corner de bal ineens op zijn wreef. Doelman Orlowski redde fraai, waardoor de thuisploeg overeind bleef.

Zelf kregen de geelzwarten ook kansen om de voorsprong te vergroten. Een schot van Zinhagel ging over, een knal van Raymond Kolder spatte op de vuisten van Spaan uiteen en zes minuten voor tijd werd een doelpunt van Gootjes afgekeurd vanwege een vermeende overtreding van Onderwaater. Een minuut later was het alsnog raak. Op veertig meter van het vijandelijke doel kreeg Gootjes de bal aangespeeld. Hij draaide zich om, zag dat de keeper ver uit zijn doel stond en schoot de bal strak over hem heen en in de touwen. De opluchting door dit fantastische doelpunt maakte twee minuten later alweer plaats voor de nodige spanning, toen Marbus uit de draai de bal fraai achter de verbouwereerde Orlowski schoot. In de problemen kwamen de Boys daarna niet meer, waardoor de zo belangrijke winstpartij een feit was. Het zal het vertrouwen van de ploeg goed doen in de achtervolging op koploper DOTO.

Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 2-1 (0-0)
65. Gootjes 1-0, 85. Gootjes 2-0, 87. Marbus 2-1.
Gele kaarten: 24. Van der Vijver, 80. Kolder (beide Rijnsburgse Boys)