outhands

GIRLS van de BOYS

 Allereerst begin ik met een feit, wat veel mensen binnen Rijnsburgse Boys zal verbazen. In de geschiedenis van Rijnsburgse Boys staat, dat op 1 mei 1972 de eerste Dameswedstrijd werd gespeeld. Dit betekend dus dat op 1 mei 2012 er al 40 jaar Damesvoetbal gespeeld wordt op Middelmors! Ook hierin was onze vereniging dus vooruitstrevend. Het was Maarten van Duin die vond dat het ook bij onze vereniging mogelijk moest zijn dat vrouwen konden voetballen.

We zijn nu dus bijna 40 jaar verder en, na alle vooroordelen van deze tijd, is het meisjes- en damesvoetbal bij Rijnsburgse Boys niet meer weg te denken. Natuurlijk zijn er nog steeds vele op- en aanmerkingen, van verschillende mensen, over hoe het voetbalspel gespeeld wordt door de meiden, maar een vrouw is nu eenmaal anders gebouwd dan een man. Waar het allemaal om gaat en draait is natuurlijk het plezier in het voetbalspel. Dit plezier is gelukkig groot bij Rijnsburgse Boys. De laatste jaren is er weer een team mensen hard aan het werk om het vrouwenvoetbal binnen de vereniging te laten groeien. Dit is uitermate goed gelukt want er spelen op dit moment ruim 120 speelsters in het mooie tenue van onze vereniging. Hier blijft het niet bij, want na de herfstvakantie komt er een vierde meisjes E-team bij. Het is uniek in de regio dat er in deze leeftijdscategorie vier ME teams zijn!.

En dan gaat er maandag 24 oktober ook nog een nieuw project van start. Vanaf deze datum gaat er een groep vrouwen trainen die boven de 30 jaar zijn. Dit is als probeersel opgezet, om binnen een vrouwengroep lekker bezig te kunnen zijn met sport en bewegen. De verwachting (en hoop) was dat zich 10 tot 15 personen zouden aanmelden. Er zijn inmiddels echter al 27(!!) aanmeldingen binnen. En zo zie je dus maar weer: voetbal spoort mensen aan om lekker te gaan bewegen. Hierin speelt natuurlijk ook de gezelligheid een grote rol, maar dat is altijd belangrijk; zowel bij dames als bij heren

Verder wordt er ook bij de andere meiden lekker gevoetbald en halen we goede resultaten bij al onze teams. Dit komt uiteraard door de inzet van alle trainers en leiders, die zich met hart en ziel inzetten om het vrouwenvoetbal naar een hoger plan te tillen. Het belang van al deze vrijwilligers is dan ook dat ze graag willen dat een ieder die voetbalt plezier heeft in zijn sport. Dus iedereen die nog ‘negatieve gedachten’ heeft over het vrouwenvoetbal, wil ik graag het volgende meegeven: kijk eens naar het plezier die de meiden uitstralen in het spelletje. En verder is de opvatting echt geheel hetzelfde: veel ballen in de goal van de tegenstander en punten pakken!