Bram van Egmond

Giovialli Serbony vertrekt bij Rijnsburgse Boys

9-Giovially Serbony
Ondanks een doorlopend contract vertrekt spits Giovialli Serbony aan het eind van het seizoen bij Rijnsburgse Boys. Volgens een bericht op de website van het AD speelt de aanvaller volgend seizoen bij derdedivisionist Westlandia.
Bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw meldt dat de club en Giovialli Serbony in goed overleg uit elkaar gaan. “We hebben met elkaar om de tafel gezeten en eerlijk verteld dat er volgend seizoen weinig kans op speeltijd is voor Serbony. Door de komst van Frank Tervoert van Katwijk zou de concurrentie moordend voor hem worden. Desondanks wilden we zijn doorlopende contract respecteren, maar we hebben ook afgesproken dat als Serbony een andere club zou vinden, dat we daar dan onze volle medewerking aan zouden verlenen.”
Anderhalf seizoen bij Rijnsburg
Giovialli Serbony kwam in de winter van seizoen 2016-2017 over van VVSB. Vorig seizoen in de derde divisie bewees Serbony vooral zijn waarde in de nacompetitiewedstrijd tegen Westlandia toen hij tweemaal scoorde tegen de ploeg waar hij dus volgend seizoen actief is. De laatste maanden van het huidige seizoen was Serbony niet altijd zeker van een basisplaats. In totaal scoorde de aanvaller driemaal in competitieverband.