Bram van Egmond

Gilbrano Plet vertrekt in de winterstop bij Rijnsburg

Op verzoek van Gilbrano Plet zelf, die bij Rijnsburgse Boys tot nu toe weinig tot geen speeltijd heeft gekregen, wordt zijn contract ontbonden na de laatste wedstrijd vóór de winterstop. Dit betekent dat de 29-jarige vleugelspits vanaf medio december voor een andere club mag uitkomen. Plet kwam deze zomer over van derdedivisionist Sparta Nijkerk.

“Dat ik wegga, heeft niets te maken met de club en de mensen”, legt Gilbrano Plet uit. “Rijnsburgse Boys is een prachtige club. We hebben een leuke groep en alles is heel goed geregeld, maar als voetballer kies ik ervoor om te vertrekken. Dat komt vanwege een gebrek aan speeltijd. Je weet dat dit kan gebeuren in de voetballerij en het hoort erbij, zeker als er zoveel goede voorhoedespelers rondlopen als bij Rijnsburg. Maar ik ben 29 en gewend om te spelen. Daarom ga ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. Ik heb al een paar gesprekken gevoerd en verwacht binnenkort rond te komen met een andere club.”

Vorige clubs
Gilbrano Plet, die bekend staat om zijn snelheid en gevaarlijke acties in het vijandelijke strafschopgebied, speelde het grootste deel van zijn jeugd bij Almere City FC, waar hij als tweedejaars A-junior debuteerde in de eerste divisie. Na tweeënhalf jaar in het eerste elftal van de Almeerse profclub koos Gilbrano voor het amateurvoetbal.

Bij de amateurs speelde Plet achtereenvolgens bij Spakenburg (topklasse), SDC Putten (hoofdklasse), USV Hercules (derde divisie zondag), DOVO (derde divisie zaterdag) en Sparta Nijkerk (derde divisie zaterdag), waar hij vier seizoenen actief was voordat hij deze zomer de overstap naar Rijnsburg maakte. Bij de geel-zwarten had de vleugelspits een eenjarig contract