Henk Hogewoning

Gilbrano Plet eerste nieuwe aanwinst voor Rijnsburgse Boys

Gilbrano Plet, momenteel spelend voor derdedivisionist Sparta Nijkerk, voetbalt vanaf komende zomer een niveau hoger bij Rijnsburgse Boys. De 28-jarige vleugelspits tekende een contract voor één seizoen op sportpark Middelmors.

“Het is allemaal heel snel gegaan”, kijkt Gilbrano Plet terug. “Nadat ik te kennen had gegeven dat ik wilde vertrekken, vroeg bestuurslid Gerrit Paauw of ik wilde praten met Rijnsburgse Boys. Tijdens het gesprek met hem en met de trainer had ik direct een goed gevoel. Ik voelde vertrouwen.”

Hoger niveau

Gilbrano: “Bovendien wil ik graag op het hoogste amateurniveau spelen. Bij Sparta Nijkerk stonden we de afgelopen seizoenen wel bovenaan, maar door corona kwam het niet tot promotie naar de tweede divisie. Wanneer dan een club als Rijnsburg komt, begint het wel te kriebelen.”    

“Ik ken Rijnsburgse Boys van oefenwedstrijden en de KNVB-bekerwedstrijd bij Sparta Nijkerk, vorig seizoen, maar dat was op ons eigen veld”, vervolgt Gilbrano. “Ik was nog nooit op het sportpark in Rijnsburg geweest.  Ik was direct onder de indruk van het veld en de tribunes. Je merkt aan alles dat Rijnsburg een heel grote club is.”  

Vorige clubs

Gilbrano Plet staat te boek als een snelle rechtsbenige vleugelspits die met zijn snelheid en acties binnendoor en buitenom voor gevaar zorgt in het 16-metergebied van de tegenstander. Beslissende voorzetten geven en scoren gaat hem makkelijk af.

Het grootste deel van zijn opleiding kreeg hij bij Almere City FC, waar hij als tweedejaars A-junior debuteerde in de eerste divisie. Na tweeënhalf jaar in het eerste elftal van de Almeerse profclub koos Gilbrano voor een maatschappelijke carrière en speelde hij in het amateurvoetbal bij achtereenvolgens Spakenburg (topklasse), SDC Putten (hoofdklasse), USV Hercules (derde divisie zondag), DOVO (derde divisie zaterdag) en Sparta Nijkerk (derde divisie zaterdag), waar hij sinds medio 2018 onder contract staat. Medio 2022 loopt zijn contract daar af en stapt hij over naar Rijnsburgse Boys.