Henk Hogewoning

Gielisse, Koomen en Zandbergen verlengen hun verblijf

De optie in het contract van Roderick Gielisse, Bert Koomen en Rob Zandbergen om er nog een jaar aan vast te plakken, is gelicht. Dit betekent dat zij ook in seizoen 2022-2023 op sportpark Middelmors te zien zullen zijn.

Van het drietal is Roderick Gielisse de langst zittende speler. De 32-jarige verdediger begint in de zomer van 2022 aan zijn achtste seizoen en is na Jordy Strooker de speler met de meeste jaren in het geel-zwarte shirt. Roderick kwam medio 2015 over van Sparta Rotterdam, waar hij voornamelijk in Jong Sparta speelde. Hij begon als rechtsback, maar heeft bewezen een multifunctionele speler te zijn. Ook als centrale verdediger en middenvelder kan hij goed uit de voeten. In de jeugd speelde Roderick bij ADO Den Haag, gevolgd door een periode bij FC Dordrecht.

Bert Koomen

Rechtsback Bert Koomen debuteerde in seizoen 2019-2020 in het geel-zwart. Als snelle, opkomende rechtsback is hij vanaf dag één een vaste waarde in de hoofdmacht. Komende zomer begint de 25-jarige verdediger aan zijn vierde seizoen op Middelmors. Eerder speelde hij voor FC Lisse, maar Bert begon zijn carrière bij Ter Leede, waarna Feyenoord zich voor de jeugdspeler meldde. In Rotterdam speelde Bert Koomen in diverse jeugdteams en in Jong Feyenoord. Tussentijds voetbalde hij op huurbasis bij FC Den Bosch.

Rob Zandbergen

De tweede periode op Middelmors gaat minimaal even lang duren als zijn eerste periode. Eerder speelde Rob Zandbergen van medio 2011 tot medio 2014 bij Rijnsburgse Boys. Via omzwervingen bij FC Rijnvogels, Ter Leede en VVSB keerde de inmiddels 30-jarige verdediger in de zomer van 2020 terug bij de club uit zijn woonplaats, waar hij medio 2022 begint aan zijn derde (en in totaal dus zesde) seizoen. Bij FC Rijnvogels en Ter Leede werd Rob kampioen en promoveerde hij naar de derde divisie. Ook op tweededivisieniveau doet hij het prima. Sinds zijn terugkeer speelt hij bijna onafgebroken op de linksbackpositie, met behalve degelijk defensief werk ook regelmatig een assist en een goal.