Bram van Egmond

Gielisse en Jongeneelen ook volgend seizoen in het geel-zwart

De lijst met spelers die hun contract hebben verlengd, is weer langer geworden. Deze week hebben ook verdediger Roderick Gielisse (30) en aanvaller Jeffrey Jongeneelen (31) hun handtekening gezet. Zij blijven tot medio 2022 bij Rijnsburg, met een optie op nog een seizoen.

Roderick Gielisse: “We waren er in een uurtje uit”

Verdediger Roderick Gielisse kwam medio 2015 over van Sparta en is inmiddels aan zijn zesde seizoen bezig op sportpark Middelmors. “Er is inderdaad een grote kans dat ik mijn carrière hier afsluit. Zolang ik mee kan en fit blijf en de trainer me blijft opstellen, wil ik doorgaan. Voetbal is een verslaving. Soms heb je het er helemaal mee gehad, maar uiteindelijk krijg je er zoveel plezier voor terug, zeker bij een club met fijne mensen zoals in Rijnsburg. Nu, met corona, is dat gevoel nog sterker.”

Snel afgerond
De onderhandelingen over een nieuw contract waren dan ook snel afgerond. Roderick: “In een klein uurtje waren we er uit. Beide partijen hadden dezelfde intentie. Het gevoel is goed, dus ga ik gewoon door. Want waarom zou je switchen als je goed zit? Bovendien heeft het coronavirus me al bijna twee seizoenen afgepakt. Nu maar hopen dat die nieuwe competitie in februari begint. We zitten in een mooie poule.”

Jeffrey Jongeneelen: “Nog nooit zolang bij een club gezeten”

Net als Roderick Gielisse begint ook Jeffrey Jongeneelen tot het meubilair te horen in Rijnsburg. De makkelijk scorende aanvaller kwam medio 2016 over van VV Katwijk, waar hij vijf seizoenen speelde. Inmiddels is hij bezig aan zijn vijfde seizoen in Rijnsburgse dienst. Daar komt in elk geval een zesde jaargang bij en wellicht ook een zevende vanwege de optie in het contract voor nog een extra jaar.

Carrière afsluiten?
“Ik heb nog nooit zolang bij een club gezeten, ook niet als ik mijn jeugdperiode bij ADO meetel,” kijkt Jeffrey terug. “Als de optie in mijn contract wordt gelicht over een jaar en ik
ook een zevende seizoen hier speel, ben ik 34. Ik ben niet van plan om tot mijn veertigste door te gaan, dus het kan best dat ik bij Rijnsburg mijn carrière afsluit.”
“Het is wel een aparte tijd nu met corona,” zegt Jeffrey afsluitend. “De laatste competitiewedstrijd die ik heb gespeeld, is een half jaar geleden, ook doordat ik voor deze competitie begon, geblesseerd raakte. Daarom hoop ik dat we weer snel normaal kunnen trainen en voetballen. Dat is toch het leukste.”