secretariaat

Gezocht: studenten voor twee interessante werkopdrachten

In samenwerking met de gemeente Katwijk en onder leiding van wethouder Financiën en Sportzaken drs. W.  (Willem) van Duijn zijn we vooralsnog met een 8-tal (of aantal) sportverenigingen uit Katwijk een onderzoek gestart naar efficiencymogelijkheden in het beheer en exploitatie van de buitensportaccommodaties (werkgroep Exploitatie). Voorts kijken we naar het verhogen van het maatschappelijk rendement van de accommodaties door bijvoorbeeld een ruimere openstelling (werkgroep Multifunctioneel Gebruik). Recent hebben 15 nog niet deelnemende sportverenigingen ook een uitnodiging gekregen om zich op termijn aan te sluiten. De werkgroep Exploitatie heeft als voorzitter drs. C. (Cees) Haasnoot (bestuurslid voetbalzaken Quick Boys) en de werkgroep Multifunctioneel Gebruik heeft als voorzitter Ing. W. (Willem) Guijt (voorzitter v.v. Katwijk).
De werkgroep Exploitatie is op zoek naar studenten voor twee projecten:
Project ”inkoopvoordelen door gezamenlijk inkopen”
Sportverenigingen in Katwijk kopen allemaal zelfstandig in. Het gaat hier dan o.a. om zaken als: energie, medische materialen, schoonmaakmiddelen, vervoer, ballen, sportmaterialen, vuilafvoer, ICT-hardware, telefoon, internet  etc. Uit een eerste inventarisatie bij de 8 deelnemende sportverenigingen blijkt dat het om forse bedragen gaat per onderdeel en dat er grote verschillen zijn. De studenten krijgen als opdracht om verder te onderzoeken wat de mogelijkheden zijn tot kostenbesparingen voor de verenigingen door middel van samenwerking. Hierbij kun je o.a. denken aan het opzetten van een inkoopcombinatie en leereffecten uit het onderzoek. Belangrijk is echter hoe je een dergelijke besparing effectief kunt operationaliseren voor de deelnemende sportverenigingen. Een besparing tussen de 5 en 10% door gemeenschappelijke inkoop zou al leiden tot forse besparingen per vereniging.
Voor dit project zijn we op zoeken naar minimaal 2e jaars studenten bedrijfseconomie, bedrijfskunde, inkoopmanagement of accountancy. De studenten worden begeleid door de voorzitter van de werkgroep Exploitatie en Jan Pieter Dolle.  Het is een werkproject voor de studenten. Er is dus geen sprake van een afstudeerproject.
Project ”Distributiepower”
De sportverenigingen in Katwijk bereiken via hun leden direct en indirect een groot aantal consumenten. In dit project onderzoeken wij hoe wij die distributiepower rendabel kunnen maken voor de sportverenigingen. De basisgedachte is hier dat we een gemeenschappelijke infrastructuur opzetten waarbij iedere vereniging een individuele en persoonlijke website krijgt waar leden een beperkt aantal sportgelieerde producten en diensten kan bestellen. Per transactie gaat er dan een deel naar de betreffende sportclub.
Voor dit project zijn we op zoeken naar minimaal 2e jaars studenten bedrijfskunde met als variant marketing en studenten informatica met kennis op het gebied van het bouwen en onderhouden van websites. De studenten worden begeleid door de voorzitter van de werkgroep Exploitatie.
Het is een werkproject voor de studenten. Er is dus geen sprake van een afstudeerproject.
Voor meer informatie en/of aanmeldingen kunt u een mail sturen naar:
ceeshaasnoot@quickboys.nl en/of bellen naar 06 51188370
p.vantilburg@hotmail.com en/of bellen naar 06 23531039