Gelijkspel eerste wedstrijd halve finale RBB 2

26-05-07

Rijnsburgse Boys 2 – UNA 2

Vandaag stond voor RBB 2 de eerste wedstrijd in de halve finale van het Nederlands kampioenschap voor reserve teams op het programma tegen UNA uit Veldhoven, de kampioen van de klasse Zuid II.
Een ploeg waar we tot vandaag niets van wisten. We startten in de volgende opstelling:

16. Arjan van Iterson

Zoals gezegd 2 ploegen die niets van elkaar wisten en zo was het begin van de wedstrijd een beetje aftasten van beide kanten al was het RBB dat in de 3e minuut de eerste kans kreeg. Mark werd de diepte in gestuurd en diens voorzet werd door een verdediger weggekopt en opgevangen door Robbert, die lag de bal breed op Frank en die twijfelde niet en schoot op de goal, helaas ging dit schot net naast.
Rijnsburg was de iets betere ploeg en dat resulteerde in de 6e minuut tot de eerste goal, na een goede inworp van Rene was het Martin die alleen op de keeper van UNA af kon gaan en deze verschalkte in de korte hoek, 1-0 dus.
Na de 1-0 was het rijnsburg dat de betere ploeg bleef, UNA kreeg wat kleine kansjes maar echt gevaarlijk kon het niet worden.
In de 18e minuut werden de rijnsburgers voor de 2e keer gevaarlijk, na goed doorkoppen van Robbert werd de bal breed gelegd op Niels, die vervolgens de bal terug wist te leggen op de inkomende Joes wiens schot maar net over ging.
Na een half uur schoot opnieuw Frank vanuit de 2e lijn richting het doel van UNA nadat uit een corner de bal voor zijn voet belandde.
Amper 5 minuten later was het Mark die in de diepte werd gestuurd door Niels maar zijn schot ging net voorlangs.
2 minuten daarna werd Mark afgevlagd voor buitenspel waardoor zijn schot over de keeper die in het doel belandde niet goed werd gekeurd daar het er toch op leek dat de grensrechter er naast zat.
UNA stelde hier voor rust vrij weinig tegenover en kon eigenlijk maar een handvol halve kansen creëren.

Na de rust een heel ander speelbeeld, doordat de rijnsburgers het niveau van de eerste helft niet vast konden houden kwamen de veldhovenaren steeds beter in de wedstrijd. 5 minuten na de rust was het nog wel Joes die een vrije trap van Niels net naast kopte waar meer in had gezeten maar helaas niet de 2-0 op het scorebord.
Verder was UNA de betere ploeg en lieten de rijnsburgers zich te ver achteruit drukken en kwamen we niet meer aan goed voetbal toe.
Het was UNA dat na een kwartier in de 2e helft verdiend op 1-1 kwam nadat een vrije trap vanaf een meter of 25 á 30 snoeihard in het doel werd geschoten door de nummer 10 van UNA.
De mannen van UNA gingen op zoek naar meer omdat ze op dat moment gewoon de beter ploeg waren en probeerden de druk op te voeren. RBB kon nog maar sporadisch op een goede manier de spitsen bereiken en dus zodoende weinig kansen creëren.
Na een minuut of 25 zakte de wedstrijd wat in van beide kanten al bleef UNA wel de beter ploeg maar je zag wel dat beide ploegen wat vermoeid raakten en wat wil je ook na tot nu toe al zo’n lang seizoen.
Sander moest zich laten wisselen met verschijnselen van kramp en voor hem in het veld kwam Prins waardoor Frank naar de rechtsback positie verhuisde.
Ook Robbert van Delft werd 2 minuten daarna gewisseld voor Gerben, Robbert had veel werk verzet maar was (overigens net als Mark) wat onzichtbaar in de 2e helft en door deze verse kracht in te brengen hoopten we wat meer balbezit te houden voorin.
10 minuten voor tijd was het UNA dat een levensgrote kans kreeg op de overwinning, een voorzet van rechts werd door de nummer 11 van UNA, die helemaal vrij voor keeper Martijn stond, naast gekopt. Het was moeilijker om die bal naast te koppen dan erin en iedereen van RBB haalde opgelucht adem.
Hierna sukkelde de wedstrijd naar het einde, alleen UNA kreeg nog een scoringskans toen de goedleidende scheidsrechter UNA een vrije trap toekende op de rand van de 16 meter van RBB, het schot verdween echter in de muur en zo eindigde deze 1e wedstrijd in een 1-1, een stand waar beide partijen vrede mee konden hebben gezien het spelbeeld van de gehele wedstrijd.

Maandag in Veldhoven de return om 14.30 uur en dan weten we wie er zaterdag 2 juni as. de finale mag spelen tegen de winnaar van de ander halve finale tussen UDI ’19 2 en Ajax 2. De eerste ontmoeting tussen deze 2 ploegen thuis bij UDI ’19 eindigde in een 2-0 overwinning voor UDI.