outhands

Geen geslaagde redding voor ‘pupil van de week’ Bj

Vrijdagavond 7 oktober 2005, even voor 19.00 uur. Björn Slootweg van Rijnsburgse Boys F7 gaat op tijd naar bed omdat hij de volgende dag fit aan de start van de belangrijke uitwedstrijd tegen HVV F9 moet verschijnen. Daarbij – en daar is hij eigenlijk nog veel meer zenuwachtig voor – is hij zaterdagmiddag “pupil van de week” bij de wedstrijd tussen Rijnsburgse Boys 1 en Katwijk 1. Björn valt gelukkig snel in slaap en droomt over de aftrap en zijn eerste doelpunt op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys.
 
Zaterdagochtend 8 oktober 2005. De wedstrijd tussen HVV F9 en Rijnsburgse Boys eindigt in een 3-2 overwinning voor HVV. Helaas geen punten voor het elftal van Björn. Gelukkig mag hij vanmiddag wel een doelpunt maken. ‘s-Middags om 14.00 uur meldt Björn zich op het sportpark Middelmors. Björn is best wel zenuwachtig, want “pupil van de week”, da’s niet niks. Rond 14.30 uur betreden de eerste teams van Rijnsburgse Boys en Katwijk het hoofdveld. Björn loopt samen met de scheidsrechter tussen de teams in en draagt zelfs de wedstrijdbal.

Na het tossen mag Björn de aftrap verrichten en zoals gebruikelijk pingelt hij hierbij in de richting van het doel van Katwijk. De scheidsrechter fluit voor de aftrap. Zo’n 2000 supporters, inclusief zijn vader, moeder, opa en andere familieleden zijn getuige van de dribbels van de 7-jarige Rijnsburger. Björn weet de Katwijkse verdediging op slinkse wijze te passeren en komt rand strafschopgebied alleen voor Martijn Middelbeek, de keeper van Katwijk. Björn heeft een enorme pegel in gedachten, haalt uit en ….. de 28-jarige keeper houdt de bal met een uitgestoken been tegen !!! Björn weet niet te scoren. Gedesillusioneerd verlaat hij het hoofdveld en kruipt diep weg in de Rijnsburgse dugout. Een brok in de keel van menig Rijnsburg supporter. Gelukkig vangen de wisselspelers Björn goed op. Het huilen staat Björn nader dan het lachen. Zijn droom om op het hoofdveld van Rijnsburgse Boys te scoren valt in duigen.

tekst: Ton Gruijters