Henk Hogewoning

Geen competitievoetbal in januari

De KNVB heeft na overleg met de clubs besloten om in de maand januari geen competitiewedstrijden te spelen. Het besluit is het gevolg van het kabinetsbesluit om de huidige coronamaatregelen te verlengen. Hierdoor zijn alle sportparken tot minimaal 14 januari tussen 17.00 en 5.00 uur gesloten. Dit betekent dat clubs niet kunnen trainen, waardoor selecties onvoldoende fit zijn voor de tweede seizoenshelft, die op 15 januari zou beginnen.

Op zijn vroegst herstart in februari
Als het kabinet op 14 januari 2022 versoepelingen voor de sport doorvoert, zou de tweede divisie in het weekend van 5 en 6 februari 2022 kunnen herstarten. Concreet betekent dit voor Rijnsburgse Boys dat de wedstrijden tegen Jong FC Volendam (thuis op 15 januari), Excelsior Maassluis (uit op 22 januari) en IJsselmeervogels (thuis op 29 januari) worden uitgesteld. Op 5 februari staat de derby uit tegen VV Katwijk op de rol.

Competitie wel afmaken
De KNVB meldt dat het alles in het werk stelt om de huidige competitie af te maken. Dit betekent dat er zo nodig doordeweeks competitiewedstrijden gespeeld worden. Ook wordt overwogen om in juni wedstrijden te spelen.