Bram van Egmond

Geel-zwart ontbindt contract Tesselaar

De overgang van Katwijk-spits Jan Willem Tesselaar (22) naar Rijnsburgse Boys is van de baan. Gewijzigde werkomstandigheden in combinatie met een masteropleiding aan de universiteit zorgen ervoor dat de voetballer volgend seizoen niet vol voor Rijnsburgse Boys kan gaan.
“Ik liep al stage bij ABN Amro in Amsterdam,” legt Jan Willem Tesselaar uit. “Dat beviel zo goed dat mij nu een fulltimebaan is aangeboden in het team dat beleggingsadvies geeft aan vermogende klanten. Daarnaast begin ik volgend seizoen aan een masteropleiding van 18 maanden, waardoor ik op zaterdag beschikbaar moet zijn.”
Maatschappelijke carrière
“Rijnsburgse Boys wil de maatschappelijke loopbaan van Jan Willem Tesselaar niet in de weg staan,” reageert Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken. “Daarom hebben we in goed overleg met Jan Willem en trainer Henk Wisman besloten om tot ontbinding over te gaan van het contract dat we in december hadden getekend.”
Toekomst
Een terugkeer op topamateurniveau sluit Tesselaar op termijn niet uit. “Mijn maatschappelijke carrière gaat voor. Misschien dat ik nog wel een club dichterbij huis vind die op zondag speelt. Maar op dit moment kan ik niet vol gaan voor de rol van voetballer bij Rijnsburgse Boys. Aan de verplichtingen die dat met zich meebrengt, kan ik niet voldoen. Dat is gewoon lastig nu.”
Abrupt einde
Jan Willem Tesselaar was aan zijn tweede seizoen bezig bij VV Katwijk. Aan die periode kwam een abrupt einde na de uitbraak van het coronavirus. Jan Willem, afsluitend: “Ik werk nu afwisselend een week thuis en op kantoor. Verder loop ik hard en doe ik wat oefeningen thuis om fit te blijven, maar dat is anders dan op het voetbalveld. Het is wel raar dat mijn tijd bij Katwijk op deze manier is geëindigd.”