Bram van Egmond

Furhgill Zeldenrust tot medio 2022 bij Rijnsburg

Vleugelspits Furhgill Zeldenrust is de achttiende speler van de A-selectie die zijn contract heeft verlengd. Op 21 december zette de 31-jarige voetballer zijn handtekening onder een nieuwe eenjarige verbintenis, waarmee hij tot medio 2022 bij Rijnsburgse Boys blijft.

“We waren er zo uit,” zegt Furhgill over zijn nieuwe contract. “Zowel de club als ik hadden de intentie om met elkaar door te gaan. Ik heb het naar mijn zin en zit bij een club met leuke mensen en leuke supporters, waar alles goed geregeld is. Ik ben een gevoelsmens en het voelt goed, dus waarom zou je dan veranderen?”
Duidelijke weg
Ook sportief gezien zit Furhgill op zijn plek. “Het eerste half jaar verliep nog met de nodige ups en downs, maar onder trainer Henk Wisman zijn we medio 2019 een duidelijke weg ingeslagen. De prestaties zijn sindsdien beter geworden. Daarom is het jammer dat we nu als gevolg van het coronavirus stilstaan.”

Volgend seizoen
Over komend seizoen is Furhgill Zeldenrust positief. “Een groot deel van de groep blijft. Dit betekent dat we nog beter op elkaar ingespeeld raken en dat de automatismen er nog verder in worden geslepen. Op basis daarvan mogen we wel verwachten dat we bij de eerste vijf kunnen eindigen. Waar het schip vervolgens strandt, zien we dan wel.”
Vorige clubs
Furhgill Zeldenrust kwam bijna twee jaar geleden, in januari 2019, naar Rijnsburg. Voor die tijd was hij actief in het betaalde voetbal bij onder andere Helmond Sport, FC Den Bosch, Dynamo Dresden en RKC Waalwijk.
In tweeënhalf seizoen bij Rijnsburgse Boys scoorde de snelle vleugelspits tot nu toe 14 competitiedoelpunten. Zijn laatste goal maakte Furhgill in de laatste wedstrijd voor de tweede coronagolf uitbrak, thuis tegen Kozakken Boys op 10 oktober (3-1 winst).