Maryléne Hogewoning

Furhgill Zeldenrust neemt na dit seizoen afscheid van Rijnsburgse Boys

Na zes seizoenen gaat Furhgill Zeldenrust (34) stoppen bij Rijnsburgse Boys, zo maakte hij afgelopen vrijdag bekend. Furhgill gaat volgend seizoen op een lager niveau aan de slag bij vierdedivisionist Capelle.

Ondanks dat Rijnsburgse Boys graag met Furhgill Zeldenrust wilde doorgaan, heeft hij besloten om volgend seizoen een treetje lager te gaan voetballen. Door een druk gezinsleven en drukte op het werk bij ADO Den Haag, waar hij op de afdeling ticketing werkt, heeft Furhgill besloten dat het niet langer haalbaar is om op het niveau van de tweede divisie verder te gaan. “Het is mooi geweest”, meldde hij dit weekend.

En dat is jammer want met al veertien doelpunten achter zijn naam dit seizoen is Furhgill nog steeds een van de sterkhouders van het team. Met dat aantal staat hij op dit moment op de tweede plaats van de topscorerslijst van de tweede divisie, samen met Ahmed El Azzouti (Spakenburg). Alleen Rob van der Leij van HHC Hardenberg scoorde vaker: zeventien keer.

Productieve speler
Ook vorig seizoen scoorde de Rijnsburgse vleugelspits veelvuldig. In succesjaar 2022-2023, waarin Rijnsburg ternauwernood de titel misliep, maakte Furhgill twintig goals en stond hij twaalf keer aan de basis van een doelpunt. Daarmee was de aanvaller met afstand de meest productieve speler van het team. Bovendien stond hij in alle 34 competitiewedstrijden in de basis. De oud-prof miste vrijwel geen minuut.

Loopbaan
In januari 2019, halverwege seizoen 2018-2019, kwam Furhgill over van eerstedivisieclub Helmond Sport, waar hij tweeënhalf jaar onder contract stond. Daarvoor speelde hij bij de betaaldvoetbalclubs FC Den Bosch, Dynamo Dresden en RKC Waalwijk. Furhgill Zeldenrust begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Bolnes, daarna volgden RVVH, Sparta en Zwaluwen Vlaardingen.