Henk Hogewoning

Furhgill Zeldenrust gaat op voor seizoen nummer zes (en zeven)

Vleugelspits Furhgill Zeldenrust verlengt zijn verblijft bij Rijnsburgse Boys met nog minimaal één seizoen. Hij zette deze week zijn handtekening onder een contract voor één jaar plus een optie voor nog een seizoen. Een mooie beloning voor de 33-jarige aanvaller, die met dertien goals op de tweede plek van de topscorerslijst staat in de tweede divisie. 

“Ik ben de afgelopen seizoenen altijd wel belangrijk geweest, vooral met beslissende voorzetten, maar dit seizoen sta ik ook hoog op de topscorerslijst”, zegt Furhgill over zijn opvallend hoge doelpuntenproductie dit seizoen. “De afgelopen jaren maakte ik er tussen de acht en tien per seizoen, nu dus al dertien. Ik ben blij dat ik op deze manier van nog meer waarde kan zijn voor het team.”

Furhgill: “Hoe dat komt? Ze gaan er gewoon in. Ik denk dat het een combinatie is van dingen: de iets aangepaste speelwijze met wat meer ruimte voor de spitsen en de wisselwerking met Delano Asante, met wie ik een goede klik heb. Waar het eindigt, gaan we zien. Ik ben over twee jaar, wanneer mijn contract eindigt, 35 maar ik voel me goed en ben fit. Misschien beëindig ik in Rijnsburg mijn carrière. Zo lang ik er plezier in heb, ga ik door.”

Vorige clubs
Furhgill Zeldenrust is momenteel aan zijn vijfde seizoen bezig bij Rijnsburgse Boys. In januari 2019, halverwege seizoen 2018-2019, kwam hij over van eerstedivisieclub Helmond Sport, waar hij tweeënhalf jaar onder contract stond. Andere clubs in het betaalde voetbal waren FC Den Bosch, Dynamo Dresden en RKC Waalwijk.