Bram van Egmond

Furhgill Zeldenrust gaat nog een jaar door

Vleugelspits Furhgill Zeldenrust heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw eenjarig contract waarmee de 32-jarige aanvaller zich tot medio 2023 aan Rijnsburg verbindt. Komende zomer begint hij aan zijn vijfde seizoen in Rijnsburgse dienst.

“De gesprekken over het nieuwe contract verliepen voorspoedig”, vertelt Furhgill Zeldenrust. “Ik zit hier alweer een tijdje en we weten wat we aan elkaar hebben. Wat verder meespeelt is dat de steunpilaren van het elftal ook hebben verlengd. Daardoor is er voldoende perspectief en dat is ook niet onbelangrijk. Hopelijk kunnen we het huidige seizoen gewoon uitvoetballen en dan volgend seizoen doorgaan op de weg die we zijn ingeslagen. De vierde plek waarop we momenteel staan, is al positief maar misschien kunnen we volgend jaar echt bovenin meedoen.”

Goals en beslissende voorzetten

Over zijn eigen spel in het afgelopen half jaar zegt Furhgill: “Na een goed begin tegen GVVV, waarin ik scoorde, kwam er een periode waarin ik minder beslissend was, maar dat is gaandeweg het seizoen weer verbeterd. Inclusief mijn drie goals tegen TEC sta ik op vijf goals en vijf beslissende voorzetten. Dat kan beter maar is ook niet slecht. Ik hoop die lijn door te trekken als we weer kunnen voetballen.”  

Vaste waarde

Furhgill Zeldenrust is aan zijn vierde seizoen bezig bij Rijnsburgse Boys. In januari 2019, halverwege seizoen 2018-2019, kwam hij over van eerstedivisieclub Helmond Sport, waar hij tweeënhalf jaar onder contract stond. Andere profclubs waar Furhgill speelde, waren FC Den Bosch, Dynamo Dresden en RKC Waalwijk. Met beslissende voorzetten en goals is de vleugelspits sinds zijn komst naar Middelmors een vaste waarde in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys.