Bram van Egmond

Furhgill Zeldenrust en Thomas Bakker tekenen jaar bij

Vleugelspits Furhgill Zeldenrust heeft zijn contract dat komende zomer zou aflopen, met een jaar verlengd. Hij speelt dus zeker tot medio 2021 in het geel-zwart. Ook verdediger Thomas Bakker plakt er een jaar aan vast. Een optie in zijn contract om door te gaan tot medio 2021, is gelicht.
Furhgill Zeldenrust
Aanvaller Furhgill Zeldenrust (30) kwam vorig seizoen tijdens de winterstop naar Rijnsburgse Boys. Daarvoor speelde de tweebenige aanvaller tweeënhalf jaar bij Helmond Sport in de eerste divisie. Furhgill begon zijn voetbalcarrière in de jeugd van Bolnes, daarna volgden RVVH en Sparta. Vervolgens voetbalde hij als senior onder andere voor Zwaluwen Vlaardingen, RKC Waalwijk, Dynamo Dresden, FC Den Bosch en Helmond Sport, waar hij als vleugelspits in totaal zestien goals scoorde.

Ook bij Rijnsburgse Boys scoort Furhgill makkelijk. Vorig seizoen maakte hij zeven goals (in een half seizoen). Deze jaargang heeft de aanvaller er tot nu toe vier gemaakt. Een mooi aantal, want pas sinds eind november – zes wedstrijden in totaal – staat hij weer in de basis na bijna een half jaar blessureleed.
Thomas Bakker
Verdediger Thomas Bakker (28) kwam net als Furhgill vorig jaar januari over naar Rijnsburg. De rechtsbenige centrale verdediger is vooral bekend van zijn tijd bij HHC Hardenberg waar hij vijf seizoenen speelde, van 2012 tot 2017. In zijn juniorentijd speelde de op Terschelling geboren voetballer in de jeugd van Heerenveen en in Jong Heerenveen.

Tussen zijn periode in Hardenberg en zijn komst naar Rijnsburg voetbalde Thomas een jaar in Japan bij Veertien Mie, een club vernoemd naar Johan Cruijff, spelend in de buurt van Nagoya, een van de grootste steden van Japan. Daarna was hij een half jaar clubloos, waarna Rijnsburg zich voor hem meldde.
Sinds dit seizoen is de centrale verdediger aanvoerder van Rijnsburgse Boys. Tot november had hij een basisplaats, maar als gevolg van een hardnekkige enkelblessure, waarvan hij inmiddels hersteld is, stond hij enkele maanden aan de kant.