outhands

Frank Zinhagel treedt toe tot club van 100

 Als Frank Zinhagel komende zaterdag speelt tegen Capelle, wordt dat zijn honderdste competitiewedstrijd voor Rijnsburgse Boys. Zijn geschiedenis bij de club gaat terug tot 2003, als hij overkomt van DWS. Meteen is de vleugelaanvaller een vaste waarde in het elftal van trainer Ted Verdonkschot. Al in de tweede wedstrijd van het seizoen komt Zinhagel tot scoren. Uit tegen FC Lisse (2-3) zorgt hij in de 38e minuut voor de 1-3. In zijn eerste seizoen komt hij tot 6 goals. Het jaar erop zijn dat er zelfs 11, waarmee hij topscorer wordt van Rijnsburgse Boys.

Dat Zinhagel naast geweldige passeeracties over scorend vermogen beschikt, blijkt ook in het seizoen 2005-2006. Vooral voor de winterstop is hij een plaag voor elke verdediging, waarmee hij een belangrijke bijdrage levert aan het kampioenschap. In de met 1-5 gewonnen uitwedstrijd tegen Kloetinge scoort Zinhagel zelfs driemaal. Opnieuw wordt hij dat seizoen topscorer, ditmaal met 10 goals. In 2006-2007 verloopt het iets stroever, maar komt Zinhagel toch nog 17 competitiewedstrijden in actie, waarin hij tweemaal scoort. Het huidige seizoen is Zinhagel uitstekend begonnen en we hopen dat hij die lijn doortrekt.

In 99 competitieduels scoorde Zinhagel 29 keer, kreeg hij 7 keer een gele kaart en geen enkele rode kaart. Met zijn honderdste wedstrijd voegt Zinhagel zich bij de andere Superuien uit de huidige selectie die deze mijlpaal eerder bereikten, te weten Martin den Haan, Peter Freke, Dennis Groot en Raymond Kolder. Frank, gefeliciteerd!