Bram van Egmond

Frank Tervoert verruilt Katwijk voor Rijnsburg

Katwijk-spits Frank Tervoert (27) heeft een contract voor één seizoen getekend bij Rijnsburgse Boys. Belangrijkste reden voor zijn vertrek bij Katwijk, waar hij aan zijn eerste seizoen bezig is, is dat hij te weinig speeltijd krijgt. Uit de clubs die hem vervolgens graag wilden inlijven, kwam Rijnsburg als beste uit de bus.

“Nadat ik ruim twee weken geleden had bekendgemaakt dat ik weg zou gaan bij Katwijk, hebben zich best veel clubs gemeld,” zegt Frank Tervoert. “Ik wil graag in de tweede divisie blijven, een niveau waar ik thuishoor. Verder zocht ik een club op ongeveer dertig tot veertig minuten rijden van Amsterdam, waar ik woon en werk. Daarvoor vielen er diverse clubs af en kom je automatisch uit bij de Duin- en Bollenstreek, een mooie regio waar het voetbal leeft, mede dankzij de vele derby’s.”
“Dat het Rijnsburg is geworden, is omdat het een mooie club is met potentie,” vervolgt Tervoert. “Bovendien spelen er al verschillende oud-spelers van Katwijk. Die zijn goed terechtgekomen. Als promovendus doet Rijnsburg het goed dit jaar. Met enkele gerichte versterkingen erbij denk ik dat we volgend seizoen bovenin kunnen meedraaien.”
Vorige clubs
Voordat Frank Tervoert naar Katwijk overstapte, speelde de aanvaller een jaar voor GVVV en vier seizoenen bij Sparta Nijkerk, waar hij garant stond voor goals. In Veenendaal scoorde hij 12 competitiegoals. In zijn laatste drie seizoenen bij Sparta Nijkerk maakte hij respectievelijk 16 en twee keer 18 doelpunten. Tervoert begon in de jeugd bij SC Hoevelaken, waar hij als eerstejaars A-junior debuteerde in het eerste elftal. Na twee seizoenen bij Hoevelaken speelde hij drie jaar bij Roda ’46 in Leusden.
Derde nieuwe speler
Frank Tervoert is voor Rijnsburg de derde aanwinst voor volgend seizoen. Eerder tekenden de middenvelders Jeroen Spruijt (Westlandia) en Bram Ros (HBS) een contract bij Rijnsburgse Boys. Of Ros daadwerkelijk komt, is afhankelijk van de vraag of Go Ahead Eagles hem een contract aanbiedt. Afgelopen week heeft de middenvelder een tweedaagse oefenstage afgewerkt bij de eerstedivisionist.