Fotoserie RBB-Dames naar Oranje

Zaterdagavond 21 november was het zover. Er stonden om 17.15 uur 2 bussen klaar om de damesafdeling van Rijnsburgse Boys te vervoeren naar het ADO Den Haag stadion.

Enkele weken terug was de Rijnsburgse International Petra Hogewoning bij ons op de Middelmors geweest om uitgebreid naar de RBB-meisjes te komen kijken. Vanavond deden wij het andersom. Wij gingen bij Petra Hogewoning kijken. Gelukkig speelde Petra Hogewoning mee in de wedstrijd, ze was in de aanloop naar de wedstrijd geblesseerd geraakt aan haar enkel. En dat maakte het meespelen onzeker.

Van de Fjes Tot de B jeugd had men zich ingeschreven om mee te gaan naar de wedstrijd Oranje Dames tegen Wit Rusland (Belarus). We zaten op de lange zijde van de tribune. Een schitterend uitzicht op het veld. Gelukkig waren we niet de enige in het stadion, 4500 mensen waren op het duel afgekomen. Waardoor de tribune lekker vol zat.

De eerste helft verliep goed voor onze dames na enkele goede kansen kwam Petra Hogewoning en haar teamgenoten op een 1-0 voorsprong. Helaas bleef het bij deze ene goal, al had het ook 6-0 kunnen zijn.

De 2de helft verliep niet zoals wij wilde zien. Oranje kon geen vuist maken en liepen nog tegen een tegengoal aan. Verdedigster Koster en doelvrouw Geurts gingen niet voluit en zo viel uit een onmogelijke hoek de gelijkmaker.

Door dit gelijkspel gaat Nederland Dames waarschijnlijk niet naar het WK voor vrouwen in Duitsland,

Na afloop snel weer in de bus en om 21.45 uur waren we weer terug op de Middelmors.