Foto’s en verslag Kampioenschap tweede elftal

Er gebeuren zoveel mooie dingen bij Rijnsburgse Boys, dat we op de website bijna ruimte te kort hebben op de voorpagina om alles een plekje te geven. Hieronder vindt u alle fotoseries, met als laatste toegevoegd maarliefst 130 foto’s!!

Verder heeft elftalbegeleider Arjan Bakkenes een prachtig overzicht en een wedstrijdverslag geschreven:

Seizoensoverzicht Rijnsburgse Boys 2 seizoen 2006-2007.

Eind juli van het jaar 2006 begon voor het 2e van Rijnsburgse Boys het seizoen 2006-2007 waarin als doelstelling werd gesteld het meedraaien om het kampioenschap in de res. Hoofdklasse A van de zaterdagamateurs in de afdeling West II.

Een doelstelling die je als het 2e elftal van Rijnsburgse Boys elk jaar weer moet hebben gezien het materiaal en accommodatie wat je tot je beschikking hebt.
Na een aantal trainingen en oefenwedstrijden en de vroege uitschakeling in het bekertoernooi na een gelijkspel tegen Quick Boys 3, het verlies tegen Lisse 2 en een overwinning op Katwijk 3 kon op zaterdag 2 september de competitie beginnen met de uitwedstrijd tegen een directe concurrent voor de bovenste plaatsen te weten Katwijk 2.
Een slechtere start van het seizoen kan je je bijna niet voorstellen als er na de eerste 90 minuten van een seizoen een stand van 6-0 op het scorebord ziet staan. De toon voor de competitie was gezet en ons was duidelijk dat je het in deze sterke competitie niet voor niets krijgt.

Gelukkig heeft dit pak slaag niet te lang doorgewerkt in de groep en werden er in de weken erna de nodige punten gepakt tegen Lyra thuis, Barendrecht uit (goal in de laatste minuut van Mark Kabelaar) en Ter Leede thuis, een goed vervolg na het zware verlies tegen Katwijk.
Na deze dik verdiende 9 punten moesten we aantreden in Maassluis tegen Excelsior Maassluis wat uiteindelijk de tweede nederlaag van het seizoen tot dan toe opleverde, Maassluis op dat moment stijf onderaan met 0 punten pakte tegen een zwak spelend Rijnsburgse Boys hun eerste drie punten en liet ons met een naar gevoel terug naar huis rijden, helaas werd de goede serie waaraan RBB 2 aan bezig was verstoord door een fel spelend Maassluis die dankbaar gebruik maakte van de overschatting van de Rijnsburgers.
Ook de volgende wedstrijd ging, ditmaal op eigen veld, verloren tegen ARC met 0-2. Gelukkig zorgde in de week erna een ontketende Robbert van Delft ervoor dat er in en tegen Capelle met 3-5 werd gewonnen door er even 4 in te schieten, een welkome overwinning na 2 nederlagen op rij.

Na een week geen competitieverplichtingen kwam Quick Boys op bezoek op de Middelmors en dat zijn natuurlijk de wedstrijden waar het om gaat, zowel als het gaat om de bovenste plaatsen en natuurlijk een stukje prestige wat er is tussen deze 2 verenigingen.
Na een boeiend duel tussen twee teams die aan elkaar gewaagd zijn werd er uiteindelijk met 1-0 gewonnen door Rijnsburgse Boys wat achteraf gezien een dik verdiende overwinning was. Helaas gebeurde het ook ditmaal weer dat na 2 goede wedstrijden met 2 verdiende overwinningen we weer tegen een zeperd aan liepen door wederom op eigen veld te verliezen van laagvlieger Vitesse Delft en zo kregen we het telkens niet voor elkaar onszelf neer te zetten als een serieuze titel kandidaat en bleven we maar rond de 4e of 5e plek hangen achter Quick Boys, ARC, Katwijk en FC Lisse.

Na opnieuw een week geen competitie stond er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen Noordwijk wat een zwaarbevochten 1-0 overwinning opleverde en zodoende werd de aansluiting met de top behouden.
Inmiddels was het december en werd de wedstrijd op 02-12-06 uit bij Lisse afgelast. Later bleek dat mede door het slechte weer in december de wedstrijd tegen Noordwijk de laatste was voor de winterstop en zodoende kon de balans van de eerste seizoenshelft worden opgemaakt. Een wisselvallige start van de competitie van onze kant.
Gelukkig was er geen enkel team dat de eerste helft van de competitie kon overtuigen en zodoende konden we ons met 18 punten uit de eerste 10 wedstrijden nog steeds titelkandidaat noemen.

Na een welverdiende winterstop die langer duurde dan normaal begonnen we vol goede moed aan de 2e seizoenshelft met in ons achterhoofd de gedachte dat we eigenlijk tegen alle ploegen waar we tegen speelde in de 1e helft van het seizoen niet kansloos zijn als we het niveau weten te halen wat er in de groep zit.
Zoals de 1e begonnen we ook de 2e helft van de competitie tegen Katwijk, dimaal op eigen veld. Waar Katwijk gezien het speelbeeld een overwinning verdiende op de Middelmors werd een 0-2 achterstand door resp. Andre van Egmond en Robbert van Delft in de slotfase omgebogen naar een 2-2 gelijkspel en zodoende was de 1e puntendeling van onze kant een feit.
Na een zwaarbevochten uitzege tegen degradatiekandidaat nummer 1 Lyra (1-2) volgde de thuiswedstrijd tegen DOTO, een goed voetballende ploeg die tot een meter of 20 van de goal van de tegenstander aardig voetbalt maar dan niet de middelen en kwaliteiten heeft het een tegenstander moeilijk te maken.
Aangezien wij wel over deze kwaliteiten beschikken met Mark Kabelaar, Andre van Egmond, Selmo Kurbegovic maar ook Niels Hogewoning die regelmatig het net weet te vinden werd deze wedstrijd verdiend met 4-2 gewonnen en dus 5 punten uit de eerste drie wedstrijden na de winterstop, het 2e van Rijnsburg heeft wel eens een slechtere start gehad na de winterstop.

De volgende wedstrijd was tegen Barendrecht thuis, een goeie en stugge ploeg die ook goed uit de winterstop was gekomen met 3 overwinningen op rij en ook tegen ons pakten ze de volle winst door met 1-2 ons het nakijken te geven.
De week erop volgde een verdiende uitoverwinning in Sassenheim tegen Ter Leede door de 1e en tevens winnende goal van Sander Eekhof.
Vervolgens werden door uitstekend voetbal en een tomeloze inzet van onze kant Noordwijk uit (0-4), Excelsior Maassluis thuis (3-0), ARC uit (2-4), Lisse uit (1-4), Capelle thuis (5-3) en Lisse thuis (2-1) aan de Rijnsburgse zegekar gebonden en doordat zowel Quick Boys, Katwijk en ARC regelmatig punten verspeelden in deze periode staan we met nog 3 wedstrijden te gaan op de 1e positie met 46 punten uit 21 wedstrijden, gevolgd door Quick Boys met 42 punten uit 22 wedstrijden en Katwijk en ARC met 38 punten uit 21 wedstrijden.

Een uistekende uitgangspositie dus voor de laatste 3 competitiewedstrijden (allen uit) tegen respectievelijk DOTO, Quick Boys en Vitesse Delft waarin nog 3 punten nodig zijn om het kampioenschap binnen te halen te beginnen met de wedstrijd van vandaag tegen DOTO.

Wat al een tijdje verschrikkelijk leeft binnen en om het elftal kon vandaag binnen gehaald worden met een overwinning op DOTO, het over het hele seizoen gezien VERDIENDE kampioenschap. Na de afgelopen week bij elkaar te hebben gezeten in de personen van trainer Dick Heemskerk, de begeleiders Marcel van Beelen, Huig Vlieland, Rob Kabelaar, Arjan Bakkenes en aanvoerder Sander Eekhof om e.e.a. te regelen voor deze dag, waren alle voorboden aanwezig om er een vandaag een fantastische en historische dag van te maken.
Het weer was mooi, veel supporters die met de bus meegereisd waren naar Pernis (bedankt nogmaals voor de steun), alles was er aan gelegen om vandaag de schaal binnen te halen.

11. Selmo Kurbegovic

Het begin van de wedstrijd was van beide kanten nog een beetje aftasten, het was zeer warm op het 2e veld van DOTO en ook daar moesten de spelers even aan wennen. Rijnsburgse Boys had wel een licht overwicht en ging op zoek naar de eerst goal. Die k
wam in de 8e minuut toen Bram Kabelaar met een lange bal André van Egmond de diepte in stuurde, André nam de bal goed aan speelde zijn man uit en schoot vanaf een meter of 4 buiten de zestien de bal in de korte hoek 0-1 en dat is een lekker begin van deze wedstrijd die gewonnen moest worden om niet afhankelijk te zijn van de concurrentie (ARC en Quick Boys).
Hierna ging het aan Rijnsburgse kant lopen, de combinaties liepen beter dan die van DOTO en Rijnsburg gaf duidelijk aan dit duel zo vroeg mogelijk te beslissen. In de 14e minuut was het Sander die met een goede pass opnieuw Andre van Egmond bediende en die goed zijn lichaam gebruikend de 0-2 liet aantekenen. Een beter begin van deze wedstrijd kan je je niet wensen.
In de 19e minuut had het zelfs al 0-3 moeten zijn na goed doorzetten van Martin den Haan was het uiteindelijk Niels Hogewoning die van dichtbij miste.

Hierna kwam DOTO iets beter in de wedstrijd maar op een vrije trap die via de onderkant van de lat na kon het niet echt gevaarlijk worden voor het doel van de Rijnsburgers en zo gingen we rusten met een 0-2 voorsprong.
In de rust werd aangegeven dat als we rustig ons eigen spelletje zouden blijven spelen dat DOTO ons het eigenlijk niet moeilijk kon maken vandaag en dat wanneer we de 3e goal zouden maken dat dan de wedstrijd en de titel binnen was.
Zo begonnen we aan de 2e helft met aan het begin gelijk gevaar van DOTO zijde met een kopbal, na een voorzet van de linkerkant, die door de spits van DOTO tegen een verdediger van Rijnsburg werd gekopt. Dit had zomaar de 1-2 kunnen zijn waardoor DOTO terug in de wedstrijd was gekomen.
Gelukkig was het opnieuw André van Egmond die in de 53e minuut na een schot van Selmo Kurbegovic tegen de paal in de rebound de 0-3 tegen de touwen schoot en daarmee was de wedstrijd gelopen.
In de 60e minuut was het opnieuw voor de 4e keer André van Egmond die na een actie van opnieuw Selmo Kurbegovic de 0-4 maakte en toen begon het feest al vorm te krijgen.
In de 68e minuut was het de beurt aan Mark Kabelaar om zijn doelpuntje mee te pikken zoals hij de laatste weken toch al zijn doelpunten meepakt en inmiddels ook topscorer is van het team.
Dit was ook het sein voor trainer Dick Heemskerk om te gaan wisselen, in de 75e minuut kwam Robbert van Delft in het veld voor de moegestreden Mark Kabelaar.
In minuut 77 was het dan eindelijk Niels Hogewoning die na een kansje of 6 toch het net wist te vinden na een goede pass van opnieuw Sander Eekhof die hiermee zijn 2e assist van de dag kon bijschrijven.

Na de 0-6 kwamen er nog 2 wissels, Rene van Delft kwam erin voor Martin den Haan en Sander Eekhof moest met wat kleine hamstring klachten het veld ruimen voor Daan-Jan Welmers van Egmond.
Hierdoor bleven Robbert Kabelaar en Arjan van Iterson op de bank de gehele wedstrijd.

Jammer genoeg werd het een minuut voor tijd nog 1-6 maar dat mocht de pret niet drukken, Rijnsburg had verdiend gewonnen en het verdiende kampioenschap was een feit!!!

Rijnsburgse Boys 2 is na 21 jaar weer kampioen, een kampioenschap waar niets op af te dingen valt. Het feest barstte los op het veld met fakkels en al wat nog meer.
Hierna in de rust van het 1e werd de gehele selectie gehuldigd op het hoofdveld tijdens de rust van RBB 1 – Ter Leede 1 en mochten de jongens de verdiende ereronde lopen om zich te laten toejuichen door de aanwezige supporters.
Het feest werd hierna voortgezet in de kantine, waarna iedereen via ’t uitje en de kroeg in Noordwijk pas in de late uurtjes met een voldaan gevoel huiswaarts keerde met een fantastische dag op zak, een verdiend kampioenschap waar we nog lang van na kunnen genieten!!!!
We willen nogmaals de supporters en ook het bestuur van Rijnsburg bedanken voor hun inbreng van vandaag en we hopen op jullie steun tijdens de nacompetitie waar de jongens gaan proberen kampioen van Nederland te worden van alle reserve Hoofdklassers.