Bram van Egmond

FOTO: Wat gebeurt er op Middelmors: Rijnsburgse Girls in Coronatijd

Ook afgelopen zaterdag was fotograaf Jan Jungerius weer te vinden op Middelmors. Lewina Blom verteld hoe het gaat met de damesteams tijdens deze coronaperiode.

Rijnsburgse Girls in Coronatijd

Net als iedereen, is het ook voor onze meiden een vreemd voetbaljaar. Onze Dames 1 heeft tussen maart en nu maar een wedstrijd of zes kunnen voetballen. De Dames kunnen helaas door de leeftijdsgrens al heel lang niet meer trainen en/of voetballen. Nu kan er weer in kleine groepjes van vier getraind worden, maar dit is natuurlijk niet wat je uiteindelijk wilt. Het is te hopen voor deze leeftijd dat er in ieder geval weer met de gehele groep getraind mag worden.
2020-12-05-RBB-in-coronatijs-deel-5-15-van-62
Voor de overige meidenteams geldt dat ze wel in de gehele groep mogen trainen en onderling wedstrijden mogen voetballen. Aangezien de afdeling niet zo groot is als bij de jongens, is het moeilijker tegenstanders te vinden voor de onderlinge wedstrijden. Gelukkig heeft deze afdeling vindingrijke trainers en worden er ook wedstrijden gespeeld tegen jongensteams. Dit geeft dan ook leuke wedstrijden.
Onze MO19-1 heeft afgelopen zaterdag bijvoorbeeld tegen de JO17-4 gespeeld. Natuurlijk is er veel krachtsverschil, maar voetbal gaat ook om plezier hebben onder en met elkaar. Er wordt volop gesport en ondertussen is er ook veel plezier.
De MO11-1 speelde afgelopen zaterdag tegen de JO10-4/3. Dit werd een spannende wedstrijd, waarbij de JO10-4 voor de tweede keer 8 keer 8 op een half veld oefende en de meiden hadden er in verhouding een goede tegenstander aan. Het werd een spannend potje, waarbij de meiden uiteindelijk met een 4-2 winst het veld af stapte. Een goed voorbeeld van het nuttig gebruiken van een coronavoetbalzaterdag. De jongens konden oefenen voor volgend seizoen en de meiden moesten alle zeilen bijzetten om een mooi potje voetbal neer te zetten.
2020-12-05-RBB-in-coronatijs-deel-5-40-van-62
De afgelopen weken hebben alle meidenteams op deze manier toch lekker kunnen voetballen. De MO11-3 en de MO11-2 hebben tegen en met elkaar gevoetbald, maar ook tegen jongensteams. De Mo11-1 heeft tegen jongens gevoetbald en ook de MO13, MO15-1 en 2 hebben toch een wedstrijdje mee kunnen pikken de laatste coronazaterdagen.
Rijnsburgse Boys en Girls tonen aan dat zij zich met elkaar door deze coronatijd heen kunnen en willen slaan. Het maakt gelukkig binnen onze vereniging helemaal niets uit of je een meisje of jongen bent. We slaan ons door deze tijd heen als één geheel.
Lewina Blom
Coördinator Dames- en meisjes voetbal Rijnsburgse Boys (Girls)