Bram van Egmond

FOTO: Wat gebeurt er op Middelmors: de voorzitter aan het woord.

De zaterdag in coronatijd, wat gebeurde er op Middelmors in 2020

Afgelopen zaterdag liep ik ’s ochtends nietsvermoedend op ons sportpark, toen ik werd aangeschoten door Jan Jungerius, onze huisfotograaf, die al jarenlang op zaterdag dwars door de vereniging fotoverslag doet van hetgeen zich op de velden afspeelt.
Jan kan dat als de beste en elke zaterdag weer staat hij met die machtige fotolens langs de kant en ontgaat hem geen detail. Het resultaat daarvan zien we dan vrij snel op onze site verschijnen en gelet op de reacties wordt dit altijd zeer gewaardeerd; foto’s zeggen vaak meer dan woorden…
2020-12-12-RBB-in-coronatijd-deel-6-13-van-57
Afijn, Jan spraak mij dus aan en vroeg “zeg voorzitter, het is aankomende zaterdag 12 december de laatste zaterdag dat er onderlinge wedstrijdjes gespeeld worden,  dus kan je even een stukkie erbij schrijven”. Uiteraard kun je zo’n verzoek niet weigeren van Jan, dus ben ik vandaag in de pen geklommen met als onderwerp “de zaterdag in coronatijd wat gebeurde er op Middelmors in 2020 op Middelmors”.
Tja, waar zal ik beginnen. Natuurlijk ben ik van het glas “halfvol” en heb ik niets op met dat “halve lege” glas, maar het valt soms niet mee kan ik zeggen. De zaterdagochtenden zijn eigenlijk wel een zeer positieve uitzondering op de huidige crisis, die ook onze vereniging hard raakt. Spelen met slechts een paar honderd toeschouwers en uiteindelijk zonder publiek, een kantine die vanaf medio maart eigenlijk nauwelijks open is geweest en evenementen die telkens weer worden afgelast. Het is de realiteit geweest in 2020.
2020-12-12-RBB-in-coronatijd-deel-6-50-van-57
Als je dan zo over het sportpark wandelt en ziet dat op de velden de onderlinge partijtjes ook veel plezier geven aan de spelers/speelsters en hun trainers en leiders, is dat een opsteker zo in de laatste maanden van 2020. Natuurlijk geen optimale situatie maar “iets” is beter dan “niets”. Vraag dat maar aan onze leden van 18 jaar en ouder, want die zijn vanaf begin oktober verstoken van voetbalwedstrijden; ook onderling. Trainen met viertallen is het maximale, waar zij het mee moeten doen. Hopelijk komt er voor hun snel een versoepeling, dat er weer zonder beperkingen getraind mag worden en dat er weer (als is het maar onderling) een potje gespeeld kan worden. De KNVB voerde hier vorige week maandagochtend nog actie voor op het Malieveld, toen met 3.000 shirts van amateurclubs het woord “STIL” werd gevormd, maar met de huidige besmettingscijfers en ziekenhuisopnamen is het niet te verwachten dat er versoepelingen worden afgekondigd. Helaas is dit nog niet de tijd voor versoepelingen.
Ik kijk daarom reikhalzend uit naar 2021. Een jaar waarin we het virus bedwingen en waarin Jan ons hopelijk weer laat genieten van zijn voetbalplaatjes op de zaterdagen. Het liefst met een tegenstander in een ander shirt op de foto, want dan weten we dat we in het “nieuwe normaal” zijn aanbeland.
Ad Hendriksen
(voorzitter)
Foto’s Jan Jungerius