Ook deze week ging fotograaf Jan Jungerius weer langs bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer waren de meiden van de MO13 aan de beurt! Zij speelden een heuse derby tegen Katwijk. Eddy Fakkel schreef het verslag.

MO13,

Afgelopen zaterdag liepen we richting het veld voor de warming-up. Op weg naar het veld werd ik aangesproken door Jan Jungerius. Jan kwam met de mededeling dat de MO13 tot team van de week was gebombardeerd. Vlak voordat de wedstrijd begon deelde ik dit mee aan mijn meiden, eerste reactie was “mijn haar!”
2019-11-16-RBB-MO-13-01-logo-rbb-4-van-69
Ik neem u even mee naar augustus 2019, MO13 meld zich op het trainingsveld. Het team bestaat uit een deel van meiden die één of meerder jaren voetbal in de benen hebben, maar er is ook een groot deel die voor het eerst op het veld stonden. Dus buitenspel, ingooien ipv in dribbelen en ook nog voetballen op een groot veld!
Jan vroeg mij om iets te vertellen over de trainingsavonden. Naast heel veel lol heb ik over de opkomst en inzet op de trainingen niets te klagen, die zijn top! Overigens is dit wel na de warming-up zonder bal, loopoefeningen zijn namelijk niet de grootste hobby van de meiden van MO13 (zuchtend en steunend).
Wedstrijdverslag van zaterdag 16 november 2019, RBB MO13 1 – Katwijk MO13 2
Vanaf het eerste fluitsignaal gaan de meiden van MO13 er vol bovenop, ze leggen veel energie in de wedstrijd en dit resulteerde in een gelijk opgaande partij. Na ongeveer tien minuten word het 0-1 voor Katwijk. Nog geen 5 minuten later volgt er een mooie aanval over rechts die word afgemaakt door Danique, 1-1. Vlak voor rust vallen er kort na elkaar nog 2 doelpunten aan onze kant. Ruststand 1-3.
2019-11-16-RBB-MO-13-01-logo-rbb-21-van-69
De tweede helft geeft hetzelfde beeld als de eerste, een fel maar sportief Rijnburg die vol voor de aanval gaan. Het spel golft op en neer. maar uiteindelijk maken de meiden van Katwijk er nog 3 en zetten daarmee de eindstand op 1-6. Ietwat geflatteerd maar het scorebord liegt niet.
Ik moet de meiden van MO 13 een groot compliment maken! We zijn nu ruim 3 maanden onderweg en ik zie dat ze stapje voor stapje beter worden!