Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO9-3

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze week was de JO9-3 aan de beurt.
Arjan Bakkenes schreef het verslag, de fotoserie van Jan vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys JO9-3

Rijnsburgse Boys JO9-3 is een eerstejaars selectieteam van jongens die halverwege het vorige seizoen vanuit de Mini-F geselecteerd zijn.
Het team bestaat uit de volgende 10 talenten: Daan Heemskerk, Youri Postma, Sven van Beelen, Dayden Cederhout, Nick van Egmond, Danny van Delft, Mitchell Westra, Jesse de Mooij, Tristan de Winter en Marc Bakkenes. De trainers zijn Arjan en Bakkenes en Peter Postma, Dirk Cederhout is de begeleider.
Afgelopen zaterdag stond de thuiswedstrijd tegen UVS JO9-3 op het programma, de 3e wedstrijd van de competitie. De eerste 2 wedstrijden werden reeds gewonnen en UVS dat pas 1 wedstrijd gespeeld had won die ook dus in verliespunten stonden ze gelijk met ons. Dit wetende werd vooraf afgesproken om meteen vanaf minuut 1 onze tegenstander vast te zetten en ze niet de kans geven om te voetballen.
Dit was niet tegen dovemans oren gezegd, UVS werd vanaf het eerste fluitsignaal vastgezet en met goed verzorgd voetbal werd de weg naar het vijandige doel gezocht. Dit resulteerde al heel snel in de 1-0 en ook de 2-0 van Jesse. Ook de 3-0 volgde snel en dit was er eentje uit het boekje. Vanaf onze keeper Marc, via Daan en Nick kwam de bal bij Dayden terecht die zich geen moment bedacht en met een mooi schot de bovenhoek vond. Een aanval om van te smullen!!
3-0 was tevens de ruststand.
Na de welverdiende limonade zakte het niveau aan onze kant iets waardoor UVS wat kansen kreeg en ze ook de 3-1 maakte.
Gelukkig herpakten de jongens zich snel. Met goed voetbal en veel strijd werd UVS weer onder druk gezet. Een hele goeie inworp van Sven kon niet goed door UVS weggewerkt worden en de bal verdween in het doel, een eigen doelpunt die we gerust op naam van Sven kunnen zetten.
Jesse zorgde voor het slotakkoord door de 5-1 tegen de touwen te knallen.
Met 9 punten uit 3 wedstrijden zijn deze toppers de trotse koploper van dit moment.
Een super wedstrijd mannen, ondanks de kou hebben jullie ons 2 x 20 minuten prima vermaakt. Als we dit niveau vast kunnen houden en er kunnen er weer mooie dingen gebeuren dit seizoen, daar gaan we voor!!
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!