Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO9-1

Jan Jungerius ging voor dit item weer op bezoek bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was JO9-1 aan de beurt, zij speelden een thuiswedstrijd tegen Noordwijk. Frits de Koning schreef het verslag, de fotoserie vindt u daaronder.

RBB JO9-1 – Noordwijk JO9-1 2-4 (1-3)

Inmiddels voor het 3e jaar bij elkaar staat de nieuwe JO9-1 dit seizoen onder de bezielende leiding van Ben van der Meij en Colin Star. De JO9-1 bestaat uit de spelers: Mika Kuijt, Chris van Egmond, Seth Hoekstra, Dominic van Duivenvoorde, Daan de Koning, Ruben van Zuijlen, Roel van Delft, Jason Kroon en Nathan Walters. Vandaag wordt de strijd aangebonden met v.v. Noordwijk JO9-1, een oude bekende van onze jongens want in voorgaande seizoenen bleek dit ook al een geduchte tegenstander. Ditmaal was het fijne veld 4 het decor voor deze bekerwedstrijd.
Hoewel er goed gecombineerd wordt ontbreekt de inzet in eerste instantie een beetje. Voetballend worden er wel heerlijke dingen op het veld gedaan; Dominic voorzien van een terechte en stoere aanvoerdersband, speelt Ruben strak in, die niet twijfelt en de bal direct door speelt naar de vrijgelopen Jason. Jason kan recht naar het doel van Noordwijk, maar de bal springt net te ver van zijn voet waardoor de attente keeper van Noordwijk de bal ter nauwer nood weet weg te tikken. De toon leek hiermee gezet. Er volgde nog een aantal goede aanvallen, alleen tot echte kansen leidde dit niet.
In de eerste de beste uitbraak van Noordwijk bleek waar hun kracht lag, letterlijk in de fysiek en technisch sterke spits. Met vereende krachten wisten Seth en Dominic de spits van scoren af te houden en moesten een corner weggeven. De corner werd bij de eerste paal weggewerkt, maar belandde bij de Noordwijk-spits welke niet twijfelde en strak en hard uithaalde, via de sterk keepende Mika verdween de bal plotseling in de verre hoek; 0-1.
Ondanks de stand gingen onze mannen verder met voetballen. Via een goede actie van Daan aan de linker zijkant wist hij Ruben te bereiken. Ruben dacht aan afronden maar zag in zijn ooghoek dat Roel een betere positie had en legde de bal breed. Roel zag de bal in gedachte al in de rechter kruising vliegen, maar helaas vloog de bal aan de verkeerde kant van de paal over de lijn en was het niet meer dan een achterbal. Hoewel de druk van RBB vooruit bleef en de mannen elkaar zelfs via driehoekjes zo nu en dan goed wisten te vinden, bleven de counters van Noordwijk erg gevaarlijk. Hierin begon Seth zich te ontpoppen tot DE man aan Rijnsburg zijde. Niet alleen vol passie en overgave, maar ook succesvol in zijn verdedigende acties.
Samen met Chris en Dominic werd iedere gevaarlijk ogende counter hiermee vroegtijdig onschadelijk gemaakt. En die ene keer dat Noordwijk toch door de laatste linie leek te breken was daar Mika, die tot 2 maal toe in een actie de bal wist te keren. De 2e goal van Noordwijk was daarbij typerend, een afgeslagen bal uit een verloren duel op het middenveld werd opgepikt en uiteindelijk via een stuiter, een hobbeltje en een verlenging door een RBB verdediger langs Mika geplaatst. Maar ook eigen doelpunten tellen; 0-2.
Kort hierna resulteert een geblokt schot in een corner voor Roel. Uiteindelijk bleek het toch echt Nathan die de corner van Roel ongeveer op de doellijn op zijn rug kreeg en zo scoorde. Hoe dan ook; 1-2, de aansluiting was daar.
Vlak voor rust kenterde de wedstrijd, steeds meer duels werden niet meer gewonnen en uit een verloren duel op het middenveld werd de bal behendig meegenomen door een Noordwijk-speler die de bal uiteindelijk dusdanig raakte (bewust of onbewust) dat deze ver buiten bereik van Mika tegen de binnenkant van de paal in het net belandde; 1-3 en rust.
De tweede helft begon met iets meer beleving in de duels voor Rijnsburg en maakte dat Seth inmiddels de stofzuiger was die overal bij, tussen of aan zat. Een van de spaarzame acties die wel tot een kans leidt voor Rijnsburg is een goede individuele actie van Jason, die de bal panklaar voor Nathan neerlegt. De spits twijfelt niet en haalt met alles dat hij heeft uit, maar ook hier heeft de Noordwijk-keeper, zij het in 3 instanties, een passend antwoord op. Daarna blijft het Rijnsburg dat voetballend tot kansen probeert te komen, maar het is Noordwijk dat met de counter eigenlijk echt gevaarlijk is. Enkele malen weet Seth de bal nog tot corner te verwerken, maar de 3e corner wordt bij de eerste paal opnieuw door een Rijnsburgse verdediger verkeerd ingeschat en zo kon Mika opnieuw de bal uit het net vissen; 1-4.
Hiermee is de wedstrijd gespeeld al is het slotakkoord nog voor Rijnsburg. Vlak voor tijd wordt Nathan met een goede pass vanaf het middenveld de diepte in gestuurd. Vrij voor de keeper plaatst Nathan de bal dit keer heel behendig buiten bereik van de keeper in de hoek; 2-4.
In de laatste seconden wordt de druk nog iets verder opgevoerd wat resulteert in een bal die Daan op de borst aanneemt en uithaalt, maar ook ver naast schiet en uiteindelijk een bal breed van Seth die door Jason schitterend op de verre paal gekruld wordt. Hiermee is het genoeg volgens de prima leidende scheidsrechter en is de uitslag definitief; 2-4.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!