Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-8

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een willekeurig team van Rijnsburgse Boys. Deze week was hij bij de JO8-8.
Het verslag is van Hans van Egmond, de foto’s van Jan Jungerius vind je daaronder.

Rijnsburgse Boys JO8-8 vs Noordwijk JO8-3

26 mei de laatste competitiewedstrijd tegen Noordwijk JO8-3. Na een reeks overwinningen en veel doelpunten, 109 vanaf januari, hebben we vorige week gelijk gespeeld bij Be Fair. Het zou mooi zijn als we de competitie winnend kunnen afsluiten, maar Noordwijk is een geduchte tegenstander gebleken! In januari werd het 3-3.
2018-05-26 RBB JO 8-8 WM RBB-21
De wedstrijd is begonnen en Bart maakt na een mooie solo de 1-0. Twee minuten later; Rick krijgt een bal vanaf het middenveld en werkt hem netjes in het net. Na vijf minuten staan we 2-0, dat gaat lekker zo!
Maar toen werd Noordwijk wakker en ze klapten er bovenop. Onze verdediging met Mats en Matz, Niels en Hugo op het middenveld en Keeper Anton moeten er vol tegenaan en proberen stand te houden. Na een paar goede reddingen en goed verdedigingswerk kregen we toch nog 2 doelpunten om onze oren, ruststand 2-2.
Na de limonade en een keeperswissel, Matz op doel en Anton in de verdediging, begonnen we aan de tweede helft. We begonnen niet goed, we zakten te ver in en Noordwijk kan weer vrijuit spelen. Na een paar goede reddingen van keeper Matz en verdedigingswerk van Anton, Mats, Hugo en Niels kon Noordwijk toch weer 2 doelpunten maken, 2-4 met nog 8 minuten te spelen.
Na aanwijzingen vanaf de zijlijn van de twee coachen Hans en Peter proberen we nog te scoren om aan te sluiten. Bart schoot de bal netjes in de hoek na goed werk op het middenveld van Niels en Hugo, 4-3. Nog een paar minuten te spelen. Hans schoot nog enkele keren op doel maar tevergeefs. Niels, Mats en Hugo verdedigden goed alle ballen naar voren in de hoop dat we er nog één konden maken. En dat lukte! In de laatste minuut kregen we een corner, iedereen naar voren en hopen dat de bal goed valt. Hans neemt de corner en schiet hem over de eerste paar verdedigers van Noordwijk heen voor de voeten van Rick. In de kluts weet Rick de bal in het doel te frommelen, 4-4! Dit werd de eindstand.
Ik ben trots op jullie vechtlust en doorzettingsvermogen van de laatste maanden!!
Groet van jullie coach!

er zijn geen afbeeldingen gevonden