Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO8-6

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius lang bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO8-6 aan de beurt. Het verslag is geschreven door Nico Glasbergen. De fotoserie van Jan vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys JO8-6

Rijnsburgse Boys heeft momenteel zes ‘onder 8’ teams. Het ‘laagste’ team van die zes is de … juist ja, JO8-6. Maar ‘laag’ dekt niet bepaald de lading. Sinds augustus is trainer-coach Jaco Jungerius namelijk hard aan de slag met zijn mannen en ze trainen twee keer per week. Negen toppers heeft hij tot zijn beschikking, waaronder twee speler-keepers. De opkomst is een goede graadmeter voor het plezier dat er is. Nou, met die opkomst zit het wel goed. Louter door vakanties of een griepje moet heel af en toe een spelertje wegblijven, maar het gros van de tijd heeft Jaco al zijn negen pupillen tot zijn beschikking. Gegeven het feit dat er eigenlijk maar zes jongens mogen spelen, betekent dit een rijk gevulde bank.
Nou ja, bank… Zitvlees hebben de mannen niet, want als ze langs de kant moeten staan drentelen ze zenuwachtig heen en weer, wachtend op de invalbeurt. Éénmaal in het veld laten ze een positieve ontwikkeling zien. Van de negen gespeelde competitiewedstrijden werden er zeven met duidelijke cijfers gewonnen. RCL profiteerde van het uitvallen van topscorer Hamza. En ASC bleek echt te sterk. Dat laatste was voor de mannen een rare gewaarwording. Als je louter wint en dan ineens kom je een team tegen dat echt beter is, dan moet dat even ‘ontladen’ worden door middel van wat tranen en boosheid. Geen nood, daarna is de zegekar gewoon weer van stal gehaald!
2017-11-25RBB JO 8 - 6 RBB logo (12 van 84)
Afgelopen zaterdag speelde de JO8-6 niet zomaar een wedstrijd. Tegenstander was nl.
Quick Boys JO8-6, sinds jaar en dag een club waarvan je per definitie wil winnen. En de JO8-6 stond echt op scherp. Vanaf het begin trokken ze fel ten strijde om ervoor te zorgen dat de opponent ruim voor het eindsignaal op de knieën zou zitten. Dat lukte glansrijk. Helaas speelden we zonder onze goedlachse middenvelder William Zandbergen, maar die had een goede reden, want hij was lekker op vakantie. Aanstaande zaterdag weer knallen William! Zijn teamgenoten knokten dat het een lieve lust was en… ze legden een aantal goede aanvallen op de mat. Er was er zelfs één bij over vijf schijven, waarbij snel werd doorgespeeld. Het is een kwestie van erop hameren snel de vrije man te zoeken. Dat lukt soms goed en ook wel eens niet zo. Soms hebben ze zoveel keuzes dat ze het even niet meer weten. Les 1: weet je het achterin niet meer, hard en hoog naar voren. Dat doen de Italianen, de meesters in het verdedigen, ook.
Al snel bleek dat de JO8-6 te sterk zou zijn voor onze blauw-witte broeders.
Hamza Kherrazi, de doelpuntenmachine, zette de toon door middel van een weergaloze actie langs vier man. Hamza gaat volgend seizoen hoger spelen, dat is wel zeker. Maar ook zijn teamgenoten pakken hun momenten.
2017-11-25RBB JO 8 - 6 RBB logo (3 van 84)
Ezra van Berlo, met Amsterdams DNA, wist zijn optreden op te fleuren met een slimme goal. Ezra is een jongen die de balletjes opeist en het spel wil verdelen. Waar een wil is, is een weg! Het is best grappig dat een aantal teamgenoten ook graag indribbelen of corners nemen en de spelleider of trainer er dan aan te pas moet komen om te bepalen wie hem neemt.
Zijn blonde teamgenoot Fedde Klinkhamer is één bonk energie, loopt van voren naar achteren en heeft een goed schot in de benen. Fedde zie je net als zijn teamgenoten echt vooruit gaan. Je ziet aan zijn blik al dat hij er volledig voor gaat, prachtig!
Bas Beekhuis idem dito. Bas zoekt graag de ruimte en dat doet hij heel slim. Onopvallend bestrijkt hij dan ineens de flank. Het is gewoon pech dat Bas nog niet vaker heeft gescoord, want het zit er wel in. Bas is geen druktemaker, geen woorden maar daden!
Houdt u ook zo van spelers met gif ? Moet je Rik Mulder eens zien. Rik neemt het spel bloedserieus en heeft echt oog voor fouten van de tegenstander. Hij pakt veel ballen af en gaat dan als een speer diep. Geen verslapping voor Rik, hij gaat altijd als de brandweer.
Net als zijn teamgenoot Jimmy van Egmond trouwens. Maar Jim gaat gewoon als een bulldozer rechtdoor, is fysiek slecht te stuiten en blijft gaan. Sowieso bestaat de JO8-6 uit mannetjesputters en Jim is er daar zeker één van. Zou Jim een voorstopper of laatste man worden ? Zou me niet verbazen.
Één van de twee speler-keepers is Ties Jungerius. En die Ties die heeft me toch een uittrap, hóóg !!! Ooit schoot Feyenoord-keeper Eddy Treijtel, in 1970, een meeuw uit de lucht met een uittrap, uit bij Sparta. Nou Ties gaat nog een keer een albatros vellen met zijn uittrappen. Het is genieten van het plezier dat hij uitstraalt. Gewoon lekker zo doorknallen Ties.
De tweede speler-keeper is Brent Glasbergen. Brent is rustig aan de bal en zoekt altijd de ruimte. Lukt vaak goed en ook al kan hij best lekker ballen, hij keept ook graag. Kortom, we hebben gewoon twee goede keepers! Brent en Ezra zijn de linkspoten in het team. Linkspoten zijn vaak eigenzinnig en Brent is daar geen uitzondering op. Wat hij in zijn kop heeft…
Zo, u bent weer helemaal op de hoogte van dit team. Van deze jongens gaan we later op zeker nog veel horen. En de uitslag van afgelopen zaterdag liet niets aan duidelijkheid te wensen over: Rijnsburgse Boys JO8-6 – Quick Boys JO8-6: 12-3 !

er zijn geen afbeeldingen gevonden