Bram van Egmond

FOTO: Team van de Week: Rijnsburgse Boys JO8-01

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius lang bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO8-01 aan de beurt. Het verslag is van Martin Den Haan.

Wedstrijd Rijnsburgse Boys JO8-1 – RCL JO8-1

Op zaterdag 28 september ging de JO8-1 van Rijnsburgse Boys de strijd aan met hun leeftijdsgenoten van RCL. Op deze eerste echte herfstdag kwamen de Leiderdorpers beduidend beter uit de startblokken dan wij. Ze hadden weliswaar windje mee, wat vanwege het vroege tijdstip en de pas later aanzwellende wind nog niet heel veel invloed had, maar vanuit alle hoeken en gaten bestookten ze onze keeper Mick van Egmond, die de eerste 10 minuten onder de lat stond.
2019-09-28-RBB-JO0-8-01-kl-logo-12-van-50
Toen de Leiderdorpse storm enigszins was uitgeraasd keken we na het eerste kwart tegen een 1-4 achterstand aan. Uit één van onze spaarzame aanvallen had Syp nog weten te scoren. Coach Martin had een heel ander Rijnsburg verwacht en werd behoorlijk boos op de jongens. Sommige jongens waren meer bezig met de wedstrijden op de andere velden dan met de eigen wedstrijd. Slap en futloos waren die eerste 10 minuten en we mochten eigenlijk blij zijn dat RCL maar 4 keer het net had weten te vinden.
Na de donderspeech waren de jongens wat beter bij de les. Maar dan zal je altijd zien dat het met ons niet mee zit en bij de tegenstander wel. Typisch gevalletje van “geluk dwing je af?” Het spel was in ieder geval meer in evenwicht, maar twee schoten uit onmogelijke hoeken vlogen er toch in bij Tigo. En onder andere Mick Hovingh en Jesse misten in kansrijke positie, waardoor de ruststand 1-6 was.
2019-09-28-RBB-JO0-8-01-kl-logo-39-van-50
Ben je dan verloren met zo’n stand? Nee, zeker niet. Want wat wij zij kunnen, kunnen wij ook! Maar bovendien zit je op voetbal omdat je het leuk vindt. Dan wil je lekker voetballen, acties maken, passes geven, op doel schieten, duels spelen en je leeg knokken. Je best doen en 100% inzet geven, dat alleen al geeft een goed gevoel. Dan komt het goede voetbal en de doelpunten daar meestal vanzelf bij. En als blijkt dat de tegenstander beter is en/of meer scoort, dan volgende week een nieuwe kans om te winnen (en vooral weer lekker te voetballen).
Met die boodschap starten we de tweede helft. Deen op doel, die had weinig te doen. Heel veel kansen kregen wij overigens ook niet, maar het spel leek er meer op. Bij vlagen werden er mooie aanvallen op de mat gelegd. Dan gaf Deen de bal aan Chris, die veelal de achterhoede leidde, en via het middenveld, waar Wesley zijn acties maakte, kwam de bal weer bij de voorhoede. Uiteindelijk lukte het Syp om nog een keer te scoren. In de laatste 10 minuten werd er niet meer gescoord, waardoor de einduitslag 2-6 in Leiderdorps voordeel was.
De Rijnsburgse jongens van de JO8-1 hadden duidelijk nog heel wat kruit bewaard, want hun penalty’s vlogen er allemaal fraai in. En hoe typisch, alleen Syp miste net. Al met al dus een mindere wedstrijd van onze kant met een fraai slotakkoord. En wel leerzaam, want wanneer je bij aanvang van de wedstrijd niet bij de les bent, loop je de hele wedstrijd achter de feiten aan.
Volgende week waarschijnlijk geen nieuwe kansen, want er is voor ons geen competitiewedstrijd ingepland, maar die week erna wel. Dan wacht Quick Boys, die we net als onze hoofdmacht volgende week, vanaf het begin (!) met 110% inzet gaan bestrijden. Hopelijk een goede generale met dito vervolg voor ons Rijnsburgse Boys (JO8-1)!