Bram van Egmond

Team van de week: Rijnsburgse Boys JO19-2

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer waren de mannen van Rijnsburgse Boys JO19-2 aan de beurt.
Het verslag is van Martin van der Vijver, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys JO19-2

De wedstrijd der wedstrijden vond afgelopen zaterdag plaats. En nee, dan hebben we het niet over Rijnsburgse Boys 1 tegen IJsselmeervogels 1. Het sterrenensemble van Rijnsburgse Boys A2, ook wel JO19-2, speelde tegen Quick Boys A4. Een klassieker, een derby en dus een beladen wedstrijd.
Na een goed woord van leider Cees van Starkenburg, onder wiens bewind de A2 meerdere kampioenschappen heeft mogen meemaken, begon de wedstrijd. De A2 had de overhand de eerste helft en maakte het Quick Boys knap lastig. Na een kwartier gespeeld te hebben scoorde Ruben van Egmond na een voortreffelijke voorzet van Dylan Paauw. Met de 1-0 nog vers in het geheugen scoorde van Egmond de 2-0. Een ietwat klungelige goal, maar hij zat. Vervolgens had Quick Boys nog enkele kansen, maar die werden door gerenommeerd keeper Mark van der Plas gestopt. De echte kans voor Quick Boys kwam later, een (volgens sommige onterechte) penalty. Een verdediger, wiens naam we niet zullen noemen, maakte hands. Van der Plas dook bij de penalty in de goede hoek, maar de bal ontglipte hem net. De eerste tegengoal sinds twee wedstrijden. Met 2-1 de rust in, even bijkomen en aan de ranja.
De tweede helft begon goed, combinaties werden gezocht en gevonden en er waren enkele kansen voor de A2. Echter kreeg Quick Boys ook ruimte voorin, waardoor ze na zo’n 10 minuten de 2-2 scoorden. De uitspraak van Johan Cruijf kwam goed van pas: ‘geef ze 1 kans en ze maken 2 doelpunten’. Vlak na de 2-2 scoorde Quick Boys de 3-2. Rijnsburgse Boys zakte in en speelde in vergelijking met de eerste helft slechter. Niet heel veel later scoorde Quick Boys de 4-2 en parkeerden vervolgens de bus. Het laatste kwartier speelde de A2 goed en creëerden ze veel kansen waar helaas geen goal uit kwam.
Het eindsignaal, over en uit, verloren van die club uit Katwijk aan Zee. Een domper voor menig Rijnsburgse Boys speler. Aan het publiek kon het niet liggen, die honderdtal trouwe supporters hebben we helaas moeten teleurstellen. Maar niet getreurd volgende week gaan we er weer tegen aan en spelen we uit tegen RCL om 13:45. Zien we jou ook?
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!