Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO15-2

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO15-2 aan de beurt.
Leon van Delft schreef het verslag. De foto’s van Jan Jungerius vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys JO15-2

JO15-2 is een team wat bestaat uit eerstejaars. Het was de bedoeling dat dit JO14-1 zou worden, maar de KNVB heeft op het laatste moment deze nieuwe competitie afgelast. Dit betekent dat de boys JO15-2 zijn geworden en tegen selectieteams spelen die vaak een jaar ouder zijn.
Desondanks weten onze jongens hier goed mee om te gaan. Bryan staat op doel en is een betrouwbare keeper die een duel niet schuwt. Onze centrale verdedigers zijn Dennis, Lucas en Roel. Onze backs zijn Rio, Corné en Joey. Deze zes heren spelen altijd goed samen, en het is dan ook fijn om te zien dat wij nooit zwakker worden, als er wordt gewisseld. Onze middenvelders zijn Jens, Rick, Cas en Panthero. Deze heren voelen elkaar goed aan. Wanneer een middenvelder zich bemoeid met de aanval, blijven de anderen vaak goed achter de bal staan, zodat wij nauwelijks verrast worden door een tegenaanval. Onze aanvallers zijn Denzell, Rafael, Pieter en Jack. De laatste twee namen zijn vaak onze centrale spitsen, die het wekelijks opnemen tegen beren van verdedigers. Rafael en Denzell proberen door middel van dribbels en acties kansen te creëren. De organisatie van het team in het veld is vaak goed, daarom wordt er de laatste weken getraind op het aanvallen.
2017-11-18 RBB JO 15-2 (42)
Dan de wedstrijd. Vandaag speelden wij tegen Sportlust JO15-2 en in de eerste helft hadden wij het erg lastig. Wij kwamen vroeg op 1-0 door een poeier van Roel Wolthaus uit een vrije trap. Met een behoorlijke wind van voren werd er zo goed als de gehele eerste helft op onze speelhelft gevoetbald.
Dit riepen wij ook op onszelf af, want in de eerste helft werd alles zonder bedoeling naar voren geschoten, en was er nauwelijks rust aan de bal. Maar zoals in de tweede alinea geschreven, de organisatie in het veld is goed en ondanks dat Sportlust beter was, zijn er weinig kansen en geen doelpunten weggegeven. Knap werk van de boys. Zo gingen wij uiteindelijk de kleedkamer in met een 1-0 ruststand.
De tweede helft hadden wij wind mee en dat verschil was vanaf de eerste minuut goed merkbaar. Er werd nu meer op de speelhelft van de tegenpartij gespeeld en de ballen werden door onze jongens meer aangenomen. Toch was het Sportlust wat uit een corner op 1-1 kwam. Na dit doelpunt werden de mouwen nog verder opgestroopt en de 2-1 kwam dan ook al snel. Pieter gebruikte zijn lichaam goed en via hem kwam de bal bij Panthero, die hem lekker binnenschoot. Panthero bleek over een atletisch vermogen te beschikken, want met een salto à la Aubameyang vierde hij zijn eerste doelpunt van het seizoen. De 3-1 werd gemaakt door Jack die 1 op 1 op de keeper beheerst afmaakte. Na het eindsignaal van de goed fluitende scheidsrechter waren de drie punten binnen en dit werd in de kleedkamer luidkeels gevierd!

er zijn geen afbeeldingen gevonden