Bram van Egmond

FOTO: Team van de week: Rijnsburgse Boys JO10-3

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungrius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO10-3 aan de beurt. Het verslag is van Michel Heemskerk.

RIJNSBURGSE BOYS JO10-3 TEGEN MEERBURG JO10-5 UITSLAG 8-1

Laten we eerst de toppers van JO10-3 aan jullie voorstellen:
Demi, onze keepster die zowel met de voet als met de hand de ballen eruit houdt en daarna rustig via de zijkanten een verdediger aanspeelt of met haar trap iemand bijna vrij voor de goal kan zetten.
Altijd geconcentreerd en strak coachend.
Piet, de fysiek sterke verdediger die eerst een blok zet, anders de gaten dichtloopt en langs de lijn de aanvallen opzet en ook steeds vaker die mooie eindpass laat zien.
Thijn, onze rechter verdediger zit nog niet zolang in ons team maar staat altijd zijn mannetje. Rustig maar beheerst passt hij de bal. Steeds beter weet hij zich positioneel goed op te stellen.
Julian, de man met overzicht die een mannetje kan uitspelen of de bal direct mooi weglegt. Of zelfs onder de voet houdt en met zijn schoten direct of met een inswinger voor direct gevaar zorgt.
Corné, onze aanvoerder die de lijnen uitzet en met zijn wel bekende sliding op het juiste moment ingrijpt en met zijn schot voor lucht zorgt of voor gevaar.
Kees, de man waarbij de bal aan zijn lijf kleeft. Soms zo natuurlijk en onnavolgbaar en met zijn schot achteloos verwoestend kan uithalen.
Lars, onze brommer langs de zijlijn. Eenmaal op drift passeert hij zijn mannetje en geeft hij een keurige voorzet af.
De laatste tijd trekt hij zelfs naar binnen en gebruikt hij zijn andere voet.
Hans, de man in vorm. Trekken en sleuren, hij houdt de bal kort bij zich en is bijna niet af te stoppen. Geeft de ene keer de pass, de andere keer legt hij hem in het hoekje.
Levi, het slangenmens slalomt langs de verdedigers of opent zijn trukendoos. Ligt of de bal af of bekroont zijn actie met een doelpunt.
 
2018-03-10 RBB JO10-4 WM (13 van 64)
Na het koude weer en de vakantie was er deze week weer lekker getraind, je kon al merken dat ze er weer zin in hadden!
Vandaag stond de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma om 8.30 uur thuis op veld 3a.
Zoals iedere wedstrijd waren er weer veel supporters aanwezig om het team aan te moedigen.
Vanaf de eerste minuut werd er gestreden voor iedere meter, de duels werden gewonnen en via goed samenspel kregen we de eerste kansen. Uiteindelijk was het Levi die uit een voorzet van Lars de 1-0 maakte. Een paar minuten later werd er een overtreding gemaakt op Hans en kregen we een vrije trap op 20 meter van het doel. Dat was een mooie plek voor Corné om eens lekker uit te halen, met een harde knal kwam de bal via de lat weer terug in het veld. Het team ging lekker door en uiteindelijk was het Hans die uit een mooie corner van Julian de 2-0 maakte.
Op doel had keepster Demi alles onder controle. Ook de verdediging stond als een huis, Piet, Thijn, Corné en Julian wonnen bijna alle duels en hielpen elkaar goed. Via de middenvelders Kees en Hans werden vele aanvallen opgezet waarbij de aanvallers Lars en Levi in stelling werden gebracht. Via Kees en Hans kregen we nog een paar goede kansen, maar die gingen helaas net naast. Via een goede voorzet van Kees was het Levi die de 3-0 maakte.
In de rust was het tijd voor een beker limonade en de trainers Hans en Michel waren tevreden, lekker doorgaan zo met elkaar dan komt het wel goed!
Na de rust ging JO10-3 goed van start en met een indrukwekkend samenspel werd de score verder uitgebreid. Eerst was het Levi die uit een voorzet van  Lars de 4-0 maakte. Daarna was het weer Levi die z’n hattrick compleet maakte uit een voorzet van Hans (5-0). De druk werd verder opgevoerd en ook de verdedigers gingen steeds vaker mee naar voren. Uiteindelijk was het Meerburg die met een snelle counter 5-1 maakte. Dat gaf de spelers van Meerburg vertrouwen waardoor ze een paar hele goede kansen kregen, gelukkig hebben we dan altijd nog onze keepster Demi die een paar schitterende reddingen had. Toen waren wij weer aan de beurt en was het Lars die uit een voorzet van Levi de 6-1 maakte. Het spel ging op en neer. Uiteindelijk was het Thijn die een corner van Meerburg goed weg werkte en zo Levi de diepte in stuurde die alleen op de keeper afging en zo de 7-1 maakte. Vele goede aanvallen volgde nog en zelfs de verdedigers Piet en Corné kregen nog kansen, uiteindelijk was het Julian die uit een voorzet van Hans de 8-1 maakte. De laatste aanval van de wedstrijd was misschien nog wel de mooiste omdat bijna alle spelers erbij betrokken waren, van de rechterkant van het veld ging de bal via het middenveld naar links, waar verdediger Corné goed op kwam en op de achterlijn de bal voorgaf op spits Levi die het overzicht bewaarde en de bal terug legde op Julian die zijn harde afstand schot op de bovenkant van de lat terecht zag komen.
Het was vandaag een hele goede wedstrijd, echt een team prestatie! We hebben van jullie genoten, ga zo door met elkaar.

er zijn geen afbeeldingen gevonden