Team van de week: Rijnsburgse Boys 9

Jan Jungerius ging voor dit item weer op bezoek bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was het 9de aan de beurt, zij speelden tegen Quick Boys. Arjan de de Mooy schreef het verslag, de fotoserie vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys 9

Het is 15 oktober. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. Rijnsburg 9 staat 2de in competitie met 4 gespeeld en 9 punten. Van de 4 wedstrijden ging alleen de eerste wedstrijd verloren.
We beschouwde voor met Hans Kort:
Hoe denk je over deze wedstrijd?
We moeten winnen om het gaatje te slaan. Quick Boys staat met 6 punten uit 3. Dus winst betekent 6 punten los. Met de juiste inzet en passie moet dat lukken.
Wat gaat het verschil maken?
We moeten volle bak in deze klasse. Het is Quick Boys, dus dat geeft iets extra’s!
14.00 uur, het fluitsignaal gaat. Al vroege druk van Rijnsburgse Boys, zorgde voor meerdere mogelijkheden. Door goed vrijlopen van Raoul maakte hijzelf de 1-0. Rijnsburg liep iets achteruit, door een twijfel moment op randje buitenspel maakte Quick Boys in de 13 minuut 1-1.
Er moest iets gebeuren in het elftal. Door goed combinatievoetbal en gebruik maken van de ruimtes, maakt Arie de 2-1 in de kruising.
Quick Boys moest iets terug doen. Het ging moeizaam met de ploeg uit Katwijk aan Zee. Slecht afronden zorgde ervoor dat Rijnsburg kon omschakelen. Uiteindelijk in de scrimmage scoorde Mike de 3-1. Kort erop volgde op randje buitenspel de 4-1 van Raoul. Net lekker voor de rust.
Rust.
Vooral de passing schortte het aan in de eerste helft. De tweede helft moest beter en de colonne trok weer het veldslag in.
Tweede helft was de passing iets beter, ruimte meer en in de omschakeling werden de mogelijkheden gecreëerd.
Door er boven op te klappen maakte Rijnsburg de 5-1 Raoul. Quick Boys wist het neer meer. De verdediging stond aardig, op het middenveld werden ballen veroverd, de aanval daarentegen ronde de ballen niet af.
Quick Boys zette iets meer druk. Ze creëerde twee goede mogelijkheden maar doelman Mark stond dat niet toe. Doordrukken was het motto en er overheen uiteraard. Dat was bij Erik en Mike goed aangekomen. De 55ste minuut maakte Mike uit een goede actie de 6-1. Ruim genoeg om naar de dubbele cijfers te gaan. Quick Boys was rijp voor de slacht, en dat was terecht geweest, maar vooral de drie spitsen van Rijnsburgse Boys hielden de score bespaard.
De mogelijkheden waren er, maar Rijnsburg deed er te weinig mee. Met 12 punten uit 5 wedstrijden draait Rijnsburg 9 leuk mee in de competitie. Tijd voor de derde helft en die werd weer goed gevierd. Op naar de volgende wedstrijd, Kagia uit. De ploeg uit de polderregio.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!