Bram van Egmond

Team van de week: JO172

Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer waren de mannen van Rijnsburgse Boys JO17-2 aan de beurt.
Het verslag is van Arjan de Mooij, de foto’s van Jan vindt u daaronder.
Het is 4 maart 2017. Vandaag staat de derde wedstrijd na de winterstop op het programma van Rijnsburgse Boys J017-2  tegen Quickboys JO17-3.
In een notendop: Titanenstrijd, klassieker, euforie. Je kan er makkelijk van verliezen, maar nog moeilijker van winnen. Dat winnen was al in de uitwedstrijd gebeurd. Op een koude winterdag werd er overtuigend 1-3 gewonnen. Tijd voor 6 uit 2.
RBB JO17-2 wist wat te verwachten stond. Met een flauw zonnetje in de lucht; een mooi affiche voor Team van de Week.
Voorbeschouwen:
In gesprek met Arjan de Mooij:
Wat verwacht je vandaag?
In dit soort wedstrijden wordt er altijd iets extra’s gevraagd. De inzet is notebene aanhaken in het linkerrijtje. Beide ploegen hebben daar baat bij. Ik verwacht veel strijd en de mannen kunnen voetballen waar het kan.
Wedstrijd:
Klokslag 10.00 uur begon de wedstrijd. De eerste 15 minuten was RBB de bovenliggende partij. Met opgestroopte mouwen werden er veel duels gewonnen op de helft van de QB. Dit resulteerde in enkele kansjes en veel strijd op het middenveld.
Verrassend genoeg maakte QB de 0-1. Een schitterde volley in de kruising, was onhoudbaar voor keeper Mark. In deze fase liep RBB iets achteruit en maakte QB iets meer het spel. Door goede verdedigende actie van Jens en Jesse bleef, liep de stand niet verder uit. Daarentegen waren er nog voor de rust enkele mogelijkheden door spits Ruben van den Eijkel (1 op 1) en middenvelder Justin (afstandsschot). Diverse loopactie’s van Stan en Ruben Koene werden helaas vroegtijdig afgevlagd of niet gezien.
Rust.
Tegen de verhouding in gingen de mannen met een achterstand naar de kleedkamer. Gelukkig was er nog genoeg tijd. Arjan voerde enkele wissels door.
Het tweede bedrijf kwam RBB niet heel lekker uit de kleedkamer. Met een reeks aan belangrijke reddingen van keeper Mark en goed verdedigend werk, werd er een grotere achterstand voorkomen. Er moest iets gebeuren.
Na een kwartier wervelwind van QB zijde was het Rijnsburg dat weer aan het voetballen. De spits Ruben werd eerder gezocht en de flanken met Dennis en Ruben Koene eerder bediend. Hierdoor ontstonden enkele kleine kansjes.
Een individuele actie door de inmiddels in het veld gekomen Lucas zorgde voor meer dreiging. Twee man uitspelen en de keeper kansloos laten; Lucas Bannink tekende voor de 1-1.
Met nog een 12 minuten te spelen werd het erg spannend op de Middelmors. Diverse aanvallen van beide kanten resulteerde in een reeks aan dode spelmomenten. Zo hadden Niels en Brad een goede balveroveringen en stond Derk 1 op 1 zijn mannetje. Met schering en inslag werden de goals voorkomen door het gehele team. Zo waren Justin van Giezen, Justin van Leeuwen dichtbij een goal. Op aangeven van de inmiddels in het veld gekomen Kevin Polderman kreeg Lucas en Jens in de kluts de bal net niet lekker mee.
De laatste 5 minuten was het alles of niets. Verdedigers Jens en Derk zorgde in de voorhoede voor meer duel kracht. Hoge ballen van Koen werden helaas niet verzilverd.
In afspiegeling had de 2-1 terecht geweest. Na 4 minuten blessuretijd voor de scheids het welletjes. Eindstand 1-1. QB kon er mee leven, RBB niet.
Mede door kleine details trok RBB helaas niet aan het langste eind. Direct na de wedstrijd concludeerde trainer Arjan de Mooij: ‘Een welkom punt in een moeilijke periode, telt ook op het einde, maar helaas belonen we ons niet.’
Zoals van Gaal zou zeggen:  ‘Als je 3 punten verdiend, moet je het ook afdwingen!’
Goed om mee te nemen naar een volgende wedstrijd. Gelukkig komen er nog genoeg wedstrijden, waarin de kansen benut moeten worden. Wedstrijden die finales zijn!!
Aanstaande zaterdag 11 maart wacht VVSB J017-2 thuis. Aftrap 12.15 uur. Allen welkom voor een spannend potje.
Deze fotoserie is niet meer beschikbaar!