Bram van Egmond

Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys MD3

Rondje langs de velden: MD3

Het gros van de meiden in de MD3 speelt al een aantal jaren met elkaar samen. Tot eind 2014 was dat in de ME1, maar omdat de Rijnsburgse meiden vorig jaar bijna wekelijks een veegpartij weggaven, mogen ze het sinds begin 2015 vervroegd bij de D-junioren proberen. Enthousiast trainen de meiden tweemaal per week onder leiding van hun trainers Jan van Egmond en Marcel van der Meij, die er geraffineerde spelpatronen in hebben geslepen. Dat de meiden graag trainen, blijkt uit het feit dat een van de speelsters onlangs in snikken uitbarstte toen ze hoorde dat de training niet doorging. That’s the spirit! Verder is opvallend dat twee van de meiden uitgenodigd zijn door de KNVB om een viertal selectietrainingen af te werken.
Eerdere competitiewedstrijden
Aangevuld met een vijftal meisjes uit andere elftallen speelde de MD3 op zaterdag 21 februari alweer haar derde wedstrijd in de nieuwe competitie, waarin in totaal zes ploegen uitkomen: Bernardus MD1, Graaf Willem II VAC MD2, Katwijk MD1, Leiden MD1, Leidschenveen MD1 en dus RBB MD3.
De eerste twee duels leverden twee overwinningen op, tegen achtereenvolgens Leiden MD1 en Graaf Willem II VAC MD2. Een mooie serie, waar niemand op gerekend had. Want het is immers flink wennen aan het grote veld en – niet te vergeten – de buitenspelval. Maar daar was dus weinig van te merken. Dankzij een betere conditie werd Leiden, na een gelijkopgaande strijd, in de slotfase weggespeeld: 0-4. In de tweede wedstrijd tegen Graaf Willem II hadden de Rijnsburgse uitjes het lastiger, maar in de slotminuut sleepte geelzwart toch een zwaarbevochten 5-4 overwinning uit het vuur. Met als resultaat de koppositie!

Wedstrijd tegen Bernardus
Afgelopen zaterdag (21 februari) stond de derde wedstrijd op het programma, thuis tegen Bernardus MD1. Een ploeg met grote meiden, die gemiddeld een kop boven de meisjes van de MD3 uittorenden. Vooral de linkerspits viel op, niet alleen door haar lengte, ook door haar snelle en technisch sterke rushes. Dankzij haar nuttige inbreng stond er bij rust een 2-0 achterstand op het bord. RBB deed desondanks goed mee, zeker voetballend, maar kwam kracht te kort als de ploeg eenmaal voorin was aangekomen. Ook schieten van afstand bleek niet makkelijk.

Na de rust  
Na een peptalk in de kleedkamer, de gebruikelijke limonade en de wekelijkse rol snoep van een van de opa’s kwam de MD3 als herboren uit de kleedkamer, al moesten de meiden eerst nog wel de 0-3 wegslikken. Maar daarna kwam Rijnsburg beter in het spel. De aanvallen werden gevaarlijker en in de slotfase scoorde Maryléne Hogewoning uit een corner de 1-3. Vlak voor tijd viel ook de aansluitingstreffer (2-3), door Georgia Walters die in één vloeiende beweging raakschoot na een scherpe voorzet, maar helaas was er tijd te kort om de gelijkmaker te scoren. Een gelijkspel behoorde zeker tot de mogelijkheden, want Sita van der Meij raakte uit een vrije trap de lat, terwijl Romy van den Hoek in de rebound rakelings naast schoot.
Koppositie
Vanwege het goede spel overheerste er na afloop toch tevredenheid, ook omdat de MD3 aan kop blijft, samen met Bernardus, dat een slechter doelsaldo heeft. Die koppositie verdedigt de ploeg op 7 maart om half tien tegen Katwijk. Een heuse derby dus. Komt dat zien! Er komen wekelijks veel supporters op de wedstrijden van de MD3 af, maar er kunnen nog wel wat mensen bij!
De MD3 bestaat uit de volgende meiden:
1. Carlijn Warmenhoven
2. Anna Heemskerk
3. Yasmijn Oskam
4. Amy Overdevest
5. Maud van Egmond
6. Roos Turnhout
7. Jinx van Egmond
8. Romy van den Hoek
9. Sita van der Meij
10. Romy van der Gugten
11. Marylène Hogewoning
12. Melanie van der Mark
13. Isabella de Borst
14. Susanne Kroon
15. Georgia Walters

De leidsters zijn Annemarie van Egmond en Laura van der Meij.