Bram van Egmond

Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys MB1

Rijnsburgse Boys MB1 – Bernardus MB1

Vandaag speelden de meiden van de MB1 de thuiswedstrijd tegen Bernardus MB1. De meiden wisten dat ze  flink aan de bak moesten want vorige week speelden we uit tegen hetzelfde Bernardus en hebben we de 3 punten gestolen na een vroeg doelpunt van Lisa.
Om precies 13.15 begonnen we op veld 3 onder leiding van Jan Haasnoot aan de wedstrijd. Al snel liet Bernardus zien dat ze niet voor niets naar Rijnsburg waren gekomen en kwam de spits binnen een paar minuten twee maal gevaarlijk door maar onze keepster Anouk stond paraat. Na 7 minuten kregen we een flinke domper te verwerken, Naomi ging door haar enkel en moest geblesseerd het veld verlaten, voor haar kwam Lisanne (MC1) in het veld. Gedurende de 1e helft kregen we steeds meer grip op het 4-4-2 spelsysteem van Bernardus en creëerden we ook een aantal kansjes. Sanne vanaf links en Kelly vanaf rechts waren keer op keer hun tegenstander de baas maar alleen de eindpass liet te wensen over, en al was die goed, weigerde de meiden om op het doel te schieten het liefst wilden ze de bal over de doellijn heen lopen. Tot de 30e minuut, Kelly is er weer vandoor en legt de bal terug op de zestien waar Manon niet twijfelt en de bal snoeihard in de touwen knalt, de dik verdiende 1-0. Bernardus kwam er alleen nog maar uit via een paar messcherpe counters maar de meiden achterin met Lisa D, Britt L, Yvonne en Ilse waren ze keer op keer de baas al kostte dat een paar corners. De rust brak aan met een 1-0 voorsprong en dat was een magere afspiegeling van de krachtsverhouding in het veld.
In de rust bleek Kim niet verder te kunnen en moest er wat met de meiden geschoven worden. Irma kwam erin en ging rechts achterin spelen, Britt D ging op het middenveld van rechts naar links en Yvonne ging rechts op het middenveld spelen. Met de wind in de rug liet Bernardus zien dat ze goed kunnen voetballen want binnen een paar minuten stond de spits, na een vloeiende aanval, alleen voor Anouk maar gelukkig voor ons was het schot wel hard maar recht op Anouk af. De meiden waren gewaarschuwd.
Waar de eerste helft éénrichtingsverkeer was zo werd de 2e helft een waar voetbal gevecht, beide teams speelden goed voetbal in een hoog tempo en er werd voor elke (kunst)grasspriet gestreden. Bernardus schakelde over van 4-4-2 naar 4-3-3 en halverwege de 2e helft gingen ze zelfs met 4 spitsen spelen, daardoor ontstond er voorin voor ons natuurlijk steeds meer ruimte waar we helaas veel te weinig mee deden. De meiden hebben een keer of 6 alleen voor de keepster van Bernardus gestaan maar waar ze zelf konden schieten werd de bal afgegeven en andersom. Zo bleef het tot aan de laatste seconde spannend maar net als de week ervoor hielden we de 1-0 voorsprong vast en pakten we nu wel verdiend de 3 punten. Door deze overwinning staan we nog maar 1 verliespunt achter op de koploper die we nog thuis krijgen.
Meiden we hebben vandaag een leuke wedstrijd vol strijd en passie gezien, ga zo door!!!