Bram van Egmond

FOTO: Rondje langs de velden: Rijnsburgse Boys F9

De F9 timmert aan de weg

In september 2014 begon een nieuwe lichting mini-F onder de bezielende leiding van Ariea van Zuylen en haar trainers aan een nieuw voetbalseizoen. Negen spelers kregen in december de mogelijkheid om na de winterstop alvast ervaring op te doen met het spelen van een competitie in de F-jeugd. Onder leiding van trainer Robin Frijns gingen deze spelers verder als Rijnsburgse Boys F9. De F9 bestaat uit de volgende spelers:
Roel van Delft
Dominic van Duivenvoorde
Chris van Egmond
Seth Hoekstra
Daan de Koning
Jason Kroon
Mika Kuyt
Nathan Walters
Ruben van Zuijlen
De F9 werd ingedeeld in een reeds gestarte competitie. Zo kon het dus gebeuren dat de F9 nog 0 wedstrijden had gespeeld en de tegenstanders al 6 of 7 wedstrijden. De eerste wedstrijd in januari was direct tegen koploper Kagia F4. Helaas trad de F9 niet op volle sterkte aan en verloor geflatteerd met 8-4 bij de koploper. Daarna volgde een overtuigende 4-0 overwinning op SJC F6 en een 1-1 bij FC Lisse F6. Een knappe prestatie van de jongens van de F9 die zelf allen 6 jaar zijn, maar regelmatig tegen te maken krijgen met tegenstanders die 2 en in sommige gevallen 3 jaar ouder zijn,
Op zaterdag 14 februari staat de 4de wedstrijd op het programma, thuis tegen Katwijk F9M.
Een tegenstander dat volledig bestaat uit meiden. En deze meiden zijn bij voorbaat een aardige kluif aangezien ze tweede in de competitie staan en in sommige gevallen flink uit de kluiten zijn gewassen (2 koppen groter dan onze jongens). Het begin van de wedstrijd is dan ook voor de dames uit Katwijk. Na 6 minuten slaat de snelle spits toe en laat keeper Mika kansloos 0-1. De F9 zet de schroom van zich af, komt beter in het spel en zet druk op de helft van Katwijk. Echt gevaarlijk worden de geelzwarten nog niet en de mogelijkheden die spits Nathan krijgt gaan ruim naast. Vlak voor het einde breekt de Katwijkse spits opnieuw gevaarlijk door, maar keeper Mika voorkomt met een knappe redding een tweede tegentreffer. Het levert een daverend applaus op van het in grote getale aanwezige publiek.
Na rust neemt de druk op het Katwijkse doel verder toe. Na 5 minuten weet Jason uit een pass van Mika (Roel heeft in de 2de helft zijn plaats onder lat overgenomen) via de binnenkant van de paal de 1-1 binnen te schieten. De wedstrijd lijkt te kantelen in het voordeel van de Rijnsburgers, maar opnieuw slaat Katwijk toe 1-2. De F9 weet deze teleurstelling te verwerken en komt door 2 knappe doelpunten van spits Nathan (waarvan 1 uit een assist van Jason) met 3-2 voor. De meiden van Katwijk geven zich niet gewonnen en als de Rijnsburgse verdediging er niet in slaagt de bal uit de eigen doelmond te werken is het weer raak, 3-3.
Terwijl bijna iedereen zich neer legt bij een puntendeling is het Jason die vlak voor tijd uit een pass van Nathan de winnende 4-3 binnenschiet. Grote vreugde bij de negen spelers van Rijnsburgse Boys, trainer Robin en de supporters. Niet veel later fluit scheidsrechter Stan Frijns af. De spelers van de F9 worden beloond met lekkere patat (bedankt ouders van Dominic) en drinken (bedankt ouders van Nathan).

En zo klimt de F9 naar de 7de plek op de ranglijst. Met nog 6 inhaalwedstrijden op het programma kan het nog zo gek gaan lopen dat de F9 in zijn debuutseizoen het koploper Kagia nog lastig gaat maken. Maar het gaat er vooral om dat de jongens zich onder het bewind van Robin Frijns verder kunnen ontwikkelen en veel plezier aan het prachtige spelletje mogen beleven. En dat ze dat hebben is op het (trainings)veld aan alles te merken. Ga zo door jongens!