Bram van Egmond

FOTO: Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys F2

In het item “Rondje langs de Velden” gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een elftal van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de F2 aan de beurt. Daan Binnendijk schreef het verslag, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

Rijnsburgse Boys F2 – Graaf Willem II F4 (3-4) 11-5

Grappig is dat je aan de voornamen van de spelers altijd direct kan bepalen waar een team vandaan komt.  Een team uit Katwijk heeft altijd 1 x een Dirk, 2x een Willem (Wuls) en de anderen heten allemaal Arie. Bij een team uit Wassenaar is dat geheel anders: Roderik-Jan, Maximo, dat soort werk. Onze voorzitter komt ook uit Wassenaar en zegt dat hij ‘Ad’ heet. Ik geloof er geen bal van (niemand in Wassenaar heet zo), maar ik geef hem wel groot gelijk.

Maar dan nu de wedstrijd. Na een typische Mats-goal (iedereen er uit sprinten, even inhouden, hoek kiezen en pats) kwamen we op een 1-0 voorsprong. Daarna leek het echter wel of onze jongens op vrijdag toch iets te lang hadden doorgezakt, het werd heel snel achter elkaar 1-4. Voor rust deden we gelukkig nog wat terug 2-4 en 3-4, waarbij de laatste, een doelpunt van Sten een fraaie boogbal van de zijkant over de keeper was. De rust kon gebruikt worden om onze jongens toch even wakker te krijgen en dat hielp. De verdediging ging steviger voetballen en de kansen werden beter benut. We kwamen snel op 4-4 en daarna voor het eerst op voorsprong 5-4. De Wassenaarders deden iets bijzonders, uit een strafcorner werd er bij de 1e paal bewust keihard raak gekopt (5-5). Prachtig, nog nooit gezien op dit niveau. Meestal wordt er gebukt in plaats van gekopt. Na deze gelijkmaker stortte echter het verzet volledig in en maakte onze aanval (Mats,Dave en Sten) de ene goal na de andere, de teller stopte pas bij 11.
Zo blijkt maar weer eens dat 9 fijngemalen Paracetemol in de limonade van de tegenstander een dosering is die werkt en niet te opvallend is. Uiteindelijk had Dave 2x gescoord, Sten ook 2x en Mats…7x.

Tot slot een woord van dank aan de scheidsrechter. Als een ranke antilope bewoog hij zich over het veld, straalde gezag maar zeker ook vriendelijkheid uit. Wat een fantastische kerel!

De fotoserie is niet meer beschikbaar.