Bram van Egmond

FOTO: Rondje langs de velden; Rijnsburgse Boys E10

In het item ‘Rondje langs de velden’ gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een willekeurig team van Rijnburgse Boys. Deze keer is de E10 aan de beurt.
Het verslag is van Michel Kroon, de foto’s van Jan vindt u daaronder.

RIJNSBURGSE BOYS E10

De E10 is een gemengd elftal van jongens en meisjes en bestaat uit 8 spelers, te weten Diego Zwaan (keeper), Lisa Kroon (verdediger), Eleanor Walters (verdediger), Jesse Verhave ( verdediger), Jan van der Kwaak (middenveld), Dave van Delft (middenveld), Delano de Bruin (voorhoede) en Niels Weerheim (voorhoede). Tevens mochten wij Jarne verwelkomen die afgelopen donderdag voor het eerst had meegetraind en vandaag zijn eerste wedstrijd mocht spelen.

Zaterdagochtend moesten wij om half 9 thuis tegen Valken 68 E6. Uit de stand konden we al opmaken dat zij een goeie voorhoede hebben die makkelijk scoort en daar hebben wij ons op aangepast door met 3 verdedigers en 3 middenvelders te spelen.
Voor de wedstrijd gaven wij ze de boodschap mee dat ze met z’n allen moeten aanvallen en met zijn allen verdedigen. Die boodschap pikten ze goed op en ze begonnen voortvarend aan de wedstrijd. Valken 68 had moeite om er doorheen te komen en door een snelle spelhervatting kwamen wij al snel op 1-0 door Delano. Na een kwartier kwam de gouden wissel. Jarne stond koud in het veld toen hij binnen 20 seconden de 2-0 op zijn naam mocht schrijven. Valken 68 ging daarna vol op de aanval spelen en dat werd beloond met 2 treffers waardoor we met 2-2 de rust in gingen en de kinderen mochten genieten van een beker met limonade.
Na de rust begonnen we weer fel aan de wedstrijd en na 5 minuten scoorde Niels de 3-2 na weer een snelle uitbraak. Door het hoge tempo in de eerste helft was het daarna moeilijk voor het middenveld om het hele veld te belopen waardoor Valken 68 meer ruimte kreeg. Het resultaat was dat we uiteindelijk de wedstrijd toch nog met 3-6 verloren. Gelukkig maakten de gewonnen strafschoppen de teleurstelling nog een beetje goed.

Ondanks het verlies zijn we super trots op onze toppers omdat ze gevochten hebben als leeuwen en de 1e helft hebben gespeeld zoals we tijdens de training hebben geoefend. We hebben echt genoten van deze wedstrijd.

Deze fotoserie is niet meer beschikbaar.